BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overflod og priskrig på bærbart

Mens det var store leveringsproblemer på bærbare maskiner i fjor, er problemet motsatt i år. Signaler fra USA tyder på at tilbudet i det bærbare markedet er i ferd med å overstige etterspørselen.

Caspar Lund
21. juli 1997 - 18:26

Kilder som nettjenesten TechWire har vært i kontakt med, hevder at IBM og Compaq sitter med store lagre av bærbare maskiner. Også Toshiba har godt med bærbare maskiner tilgjengelig. I sitt nylig avsluttede kvartal, meldte Apple Computer om svikt i salget av sine populære PowerBooks.

Etter at bransjen har slitt lenge med å kunne levere nok bærbare maskiner, er det nå altså et overflod av maskiner. Situasjonen har blitt forverret av Intels kunngjøring om at selskapet stopper produksjonene av ordinære Pentium-prosessorer. Bransjen sitter nå med lagre av maskiner med ukurante prosessorer.

- Salget av produkter i lavprissegmentet er generelt stillestående. Det er derfor vi nå ser sterkere priskonkurransen, sier Nathan Nutall, analytiker ved Sherwood Research. Han sier videre at etterspørselene flyttes til Pentium brikkene med MMX-teknologi.

IBM og Compaq sier til TechWire at de ikke er nervøse for utviklingen. IBM forteller at selskapets priskutt i forrige uke ikke hadde sammenheng med lagersituasjonen. Toshiba sier at de har en måneds lager og er fornøyd med det. Compaq nekter å uttale seg.

Ole Anton Kopperud hos IBM Norge forteller til digi si at problemstillingen var ukjent for ham.

- Det er forskjellige modeller i USA og Norge, og det er faktisk forskjeller mellom Norge og Europa. Det er derfor vanskelig å uttale seg, fordi det ikke er et problem i Norge, melder Kopperud, som også kunne informere om at bærebare IBM-maksiner ble satt ned med mellom 10 og 30 prosent.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra