Overfør all slags info fra PC til mobil

TransSend er et gratis Bluetooth-program for å overføre notater og bilder fra PC til PDA eller mobil.

Overfør all slags info fra PC til mobil

TransSend er et gratis Bluetooth-program for å overføre notater og bilder fra PC til PDA eller mobil.

Bluetooth SIG («Special Interest Group») har utgitt en liten applikasjon som løser et problem mange har støtt på: Hvordan enkelt overføre et bilde, en adresse, en kontakt, en artikkel fra web og så videre, fra en PC til en mobiltelefon eller PDA. Bildet kan være et lokalt kart med kjøreinstruksjoner, teksten kan være et dokument man vil lese gjennom uten å måtte ta med seg hele PC-en, for eksempel.

Applikasjonen heter TransSend, og er tilgjengelig gratis fra denne siden på nettstedet til Bluetooth SIG.

TransSend kan brukes på to måter.

Den ene er at man merker av det man er interessert i å kopiere til mobilen, høyreklikker med musen og velger TransSend i menyen. Applikasjonen leter automatisk opp alle tilgjengelige Bluetooth-enheter, og ber deg velge hvilken du vil overføre til. Selve overføringen går på sekunder.

Den andre måten forutsetter at man skal kopiere informasjon fra en nettside som er spesielt tilrettelagt med tanke på TransSend. Bluetooth SIG gir et eksempel her: Du klikker på TransSend-knappen (se bildet), og får straks aktivert TransSend-menyen på PC-en. I dette tilfellet dreier det seg om adresse, telefonnummer og kjøreinstrukser til et firmas kontorer.

TransSend støtter seg til «Object Push Profile» (OPP) for å sende webinnhold, og støttes av Windows fra 2000 og nyere, samt nettleseren Internet Explorer. Det er under vurdering å støtte andre operativsystemer og nettlesere.

Formatene som brukes til å overføre strukturert informasjon er OBEX-standardene, det vil si vCal for avtaleinformasjon og vCard for kontaktinformasjon. Tekst kan overføres som i OBEXs vNote-format, eller i vanlig txt-format. Bilder overføres i vanlige web-formater som jpg, gif, png, gmp og wmf.

Verktøy for å tilføre en nettside TransSend-funksjonalitet er tilgjengelig gjennom «TransSend Developer Edition» som er tilgjengelig gratis for medlemmer av Bluetooth SIG.

    Les også:

Til toppen