Overfører Windows Media Player til Linux

WinDVD-leverandøren InterVideo har fått oppdraget å lage en Linux-utgave av Windows Media Player.

WinDVD-leverandøren InterVideo har fått oppdraget å lage en Linux-utgave av Windows Media Player.

Microsofts hensikt med avtalen er å sikre at internettbokser, videoopptakere og annet multimediautstyr som kjøres under Linux, skal kunne spille filer i Microsofts multimediaformater.

InterVideo har fått i oppgave å overføre komponentene i Windows Media til Linux, og gjøre dem tilgjengelig for utstyrsprodusentene.

I en pressemelding sier InterVideo at Linux er blitt svært populær som plattform for DVD-relatert forbrukerelektronikk, og at Linux-utgaven av Windows Media kan gi en hensiktsmessig kombinasjon av høy kvalitet og lave lisenskostnader.

Komponentene det dreier seg om, omfatter kodeker (koder/dekoder) for lyd og video, overføringsprotokoller og støtte for rettighetshåndtering. Disse vil utstyrsprodusenten kunne kombinere med andre komponenter fra InterVideo, for DVD, MP3, videoredigering med mer. InterVideo er kjent for både sin WinDVD-programvare, og sin tilsvarende LinDVD. Selskapet håndterer både MPEG-2 og MPEG-4.

Microsoft kunngjorde i januar i år at det ville tillate porting av Windows Media til Linux. Avtalen med InterVideo er den første som bekrefter denne kunngjøringen.

Til toppen