BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overlat 3D-rendringen til nettskyen

Nvidia RealityServer kan streame 3D-applikasjoner til selv mobiltelefoner.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
22. okt. 2009 - 07:39

Alt mulig annet som er temmelig ressurskrevende for en enkelt pc, for eksempel antivirusskanning, flyttes nå ut i nettskyen, så hvorfor ikke 3D-grafikken også?

Nvidia kunngjorde i går at selskapet har utviklet en egen plattform for rendring av 3D-grafikk på servere i en nettskyløsning.

Nvidias RealityServer er en plattform som kombinerer programvare fra Mental Images med servermaskinvare basert på selskapet Tesla RS grafikkprosessorer.

Plattformen skal gjøre det mulig å streame interaktive, fotorealistiske 3D-applikasjoner til enhver pc eller smartmobil med tilgang til Internett.

- Dette er et gigantisk sprang nærmere målet om sanntids fotorealistisk, visuell databehandling for massene, sier Dan Vivoli, senior visepresident i Nvidia.

- Mental Image utnytter fullt ut konseptet med GPU-basert koprosessering til å gjøre mulig interaktiv fotorealisme hvor som helt og når som helst, noe som var science fiction så sent som i går, sier Vivoli.

Serverprogramvaren tar i bruk Mental Images' Iray-teknologi, som skal være den første fysisk kommerende ray-tracing-renderen som utnytter CUDA-arkitekturen til Nvidias GPU, slik at fotorealistiske bilder kan skal ved å simulere lysets fysikk i dets samhandling med materie.

Interiør rendret med Nvidia RealityServer <i>Bilde: Nvidia</i>
Interiør rendret med Nvidia RealityServer Bilde: Nvidia

Nvidia kommer ikke til å tilby RealityServer offisielt før den 30. november, men har fra før en del pilotkunder. En av disse er mydeco.com, en britisk tjeneste som tilbyr en forholdsvis avansert romplanlegger, hvor man blant annet kan se hvordan stua ser ut med møbler fra Ikea. 3D-planleggeren bruker RealityServer.

Det samme gjør SceneCasters Facebook-applikasjon, 3D Scenes, hvor brukerne kan lage 3D-omgivelser de kan dele med sine Facebook-venner.

Selve grafikken blir i begge tilfeller vist i nettleseren ved hjelp av Flash Player.

Nvidia skal tilby en fritt tilgjengelig utviklerversjon av RealityServer 3.0-programvaren. Denne skal kunne brukes til å tilby ikke-kommersielle applikasjoner. Også denne versjonen vil gjøres tilgjengelig den 30. november.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.