AVTALER & KONTRAKTER

Overlater Symbian til Accenture

Nokia setter ut både programvareutvikling og tjenester.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. apr. 2011 - 11:44

Nokia kunngjorde i dag planer om et samarbeid som innebærer at selskapet overlater den videre utviklingen av Symbian-programvaren til Accenture. Konsulentselskapet skal dessuten tilby programvaretjenester til framtidig smartmobiler.

Planene er ennå ikke endelige, men innebærer også at omtrent 3000 av dagens Nokia-ansatte overføres til Accenture. Det er ventet at avtalen blir klar i løpet av sommeren og at de berørte medarbeiderne vil bli overført innen utgangen av året.

De ansatte som berøres av planene jobber i dag i Finland, India, Kina, Storbritannia og USA. Disse vil i tiden etter overføringen jobbe med Symbian-relaterte programvareaktiviteter, men skal på sikt omskoleres og overføres til andre aktiviteter, avhengig av behov.

Accenture skal ifølge planene også tilby Windows Phone-relatert programvare og tjenester til Nokia og andre medlemmer av Windows Phone-økosystemet. I henhold til den foreslåtte avtalen vil Accenture bli en foretrukket partner for Nokias smartmobil-relaterte aktiviteter, samt en foretrukket leverandør av tjenester.

Nokia har en lang historie med Accenture. Selskapene har samarbeidet siden 1994. I oktober 2009 kjøpte Accenture Nokias enhet for profesjonelle tjenester. Den tilbyr Symbian-tilknyttet support og teknologi til mobilleverandører og tjenestetilbydere.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.