JUSS OG SAMFUNN

Overlater til USA å granske Autonomy

Britene stanser etterforskningen av HPs skandaløse oppkjøp.

HP-ledelsen hevder de ble svindlet av den tidligere Autonomy-sjefen Mike Lynch (bildet) og andre Autonomy-topper da de kjøpte selskapet høsten 2011. HP mener at Autonomy bevisst forfalsket sine regnskaper for å drive opp aksjekurs og markedsverdi. Lynch forlot selskapet i mai 2012 etter et dramatisk inntektsfall. Etterforskningen er nå avsluttet i Storbrittania men fortsetter i USA.
HP-ledelsen hevder de ble svindlet av den tidligere Autonomy-sjefen Mike Lynch (bildet) og andre Autonomy-topper da de kjøpte selskapet høsten 2011. HP mener at Autonomy bevisst forfalsket sine regnskaper for å drive opp aksjekurs og markedsverdi. Lynch forlot selskapet i mai 2012 etter et dramatisk inntektsfall. Etterforskningen er nå avsluttet i Storbrittania men fortsetter i USA. Bilde: HP
20. jan. 2015 - 07:54

Storbritannias økokrim-enhet Serious Fraud Office (SFO) har avsluttet sin etterforskning av salget av Autonomy til Hewlett-Packard.

HP kjøpte det britiske programvareselskapet for svimlende 11,1 milliarder dollar i 2011.

Skandalen var et faktum da IT-giganten oppdaget at den reelle verdien var milevis unna. Året etter ble HP tvunget til å skrive ned selskapets verdi med 8,8 milliarder dollar.

Med dagens kroneverdi tilsvarer det 67,3 milliarder kroner som HP og deres aksjonærer føler seg svindlet for.

Drøyt 5 milliarder dollar av dette er tilskrevet økonomisk mislighold. HP anmeldte forholdet og innledet en offentlig skittentøyvask med påstand om at den tidligere Autonomy-ledelsen hadde blåst opp regnskapene.

Leo Apotheker fikk sparken som toppsjef i HP etter oppkjøpet av Autonomy. <i>Bilde: HP</i>
Leo Apotheker fikk sparken som toppsjef i HP etter oppkjøpet av Autonomy. Bilde: HP

SFO sier i en kunngjøring at de stanser etterforskningen som har pågått i snart to år.

– Basert på informasjonen som er tilgjengelig for oss, og med henblikk på enkelte aspekter ved beskyldningene, har SFO konkludert at det ikke foreligger tilstrekkelige bevis.

Saken er ikke over med dette. Den ruller videre i USA. Den britiske økokrimavdelingen uttaler at de overlater jurisdiksjon over saken til amerikanske myndigheter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.