JUSS OG SAMFUNN

Overlater utmåling til tingretten

Active24 og Mamut vil la tingretten avgjøre erstatningen etter seieren over 24SevenOffice.

14. juli 2009 - 10:37

Det går mot siste runde i søksmål og motsøksmål i den tretti måneder lange saken mellom 24SevenOffice på den ene siden og Active24 og Mamut på den andre.

Da Active24 i sin tid ble kjøpt av Mamut, hadde de en samarbeidsavtale med 24SevenOffice.

Rettstvisten startet da 24SevenOffice saksøkte Active24 for å ha brutt samarbeidsavtalen, og krevde 250 millioner kroner i erstatning. Erstatningskravet ble siden høynet til 300 millioner kroner.

Active24 og Mamut svarte med et motsøksmål, med påstand om at det var 24SevenOffice som hadde brutt samarbeidsavtalen. Dette motsøksmålet ble fremmet uten påstand om noe bestemt erstatningsbeløp.

I tingrett, lagmannsrett og i høyesterett – høyesterettsbehandlingen fant sted i mars i år – fikk Active24 og Mamut medhold på alle punkter.

I en børsmelding skriver 24SevenOffice at de har mottatt «stevning for fastsettelse av erstatning».

– Vi ønsker å overlate utmålingen til tingretten, bekrefter kommunikasjonsdirektør Knut Ekern i Mamut til digi.no. – Vi har bevisst ikke ønsket å kvantifisere et krav.

Ekern sier Mamut ikke ønsker å gi ytterligere kommentarer.

I sin melding skriver 24SevenOffice:

– En av de største utfordringene stevningen reiser er om stevningen medfører at det må foretas en regnskapsmessig avsetning og i så fall hvilket beløp som skal avsettes all den tid saksøker har vært ute av stand til å kunne kvantifisere sitt krav noe nærmere.

De legger til:

– 24SevenOffice kan ikke se at Active24 ved Mamut har lidd noe tap som følge av at avtalen ble hevet.

Administrerende direktør Stian Rustad i 24SevenOffice har blant annet denne uttalelsen:

– Jeg stiller meg umiddelbart undrende til motivet bak dette søksmålet, da jeg finner det umulig at Active24 ved Mamut kan tape på å slippe å markedsføre våre direkte konkurrerende produkter tungt i sin egen portal.

Det heter videre i børsmeldingen at 24SevenOffice har «brukt flere tusen timer på å utvikle produktet Active24 som Mamut fortsatt tjener penger på i dag», og at en mer detaljert presentasjon vil bli gitt når 24SevenOffice legger fram sitt regnskap for andre kvartal.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.