Overlevelsesguide for menn

Forrige fredag skrev digi.no om hva menn kunne gjøre for ikke å gå seg vill i utlandet, men noen trenger jo hjelp her hjemme også...

Forrige fredag skrev digi.no om hva menn kunne gjøre for ikke å gå seg vill i utlandet, men noen trenger jo hjelp her hjemme også...

Forrige uke lærte vi hvordan vi kunne klare oss i utlandet med Rambo-utstyr for nerder: Palm Pilot og GPS. Siden du leser denne artikkelen også, så ser det ut som om det virket. Det er jo godt vi ikke mister lesere i deres forsøk på å prøve forslagene våre. Kanskje vi for sikkerhets skyld burde skrive "Don't try this at home. Remember - we are trained professionals".

I tillegg til forrige ukes leksjon - om navigering i ukjente farvann i de sene nattetimer med "nedsatt personlig navigasjonsevne" - er det en del andre ting man som mann trenger å passe på. Noen av disse tingene er at slipsknuten ser pen ut, selv etter harde økter ved bardisken og flere mislykkede forsøk på å komme seg til neste utested. Vi trenger litt informasjon om whisky og konjakk i tilfelle sjefen ønsker å ta en prat ved neste julebord, og sist men absolutt ikke minst trenger vi informasjon om hvordan vi kommer oss hjem.

Hvordan vi kommer oss hjem til oss selv.

Der bommer vi av og til, og det har visstnok irritert koner og kjærester noen ganger gjennom tidene.

HelpInHand er en norsk tjeneste, som også finnes på engelsk, som gir nyttig ingormasjon. Det er for eksempel en kjennsgjerning at ingen menn med pen slipsknute har knytt den selv, eller strammet den til. Slikt gir som regel et katastrofalt utfall og kan resultere i latter fra forbipasserende, med dertil senking av selvtilliten. Hadde det ikke vært fint om man kunne finne frem slipsknuter på Palm'en?

Det kan man.

Og man kan finne informasjon om konjakk og whisky.

For ikke å snakke om ølprisene. I riktig rekkefølge - de laveste først. Kanskje det beste verktøyet for å planlegge en tur på byen.

(Jeg har en teori om at damer har en egen metode for å se om vi er enslige eller ikke - jo mer latterlige fargekombinasjoner, dess større sannsynlighet er det for at vi er single. Eller det kommer til å skje så snart at det allikevel kan hende det er verdt å snakke med vedkommende.)

En annen ting HelpInHand kan hjelpe til med er hvis vi for eksempel befinner oss på Blaz...uhm...en pub i Torggata og skal til Majorstuen. Programmet har et ganske bra Oslo-kart som inneholder mesteparten av sentrum. Godt nok for å navigere seg frem hvis man er fortapt og fremdeles har litt stedsans. Det finnes også et Bodø-kart, men hvor mye kart trenger man for å navigere seg frem i glasshuset? Ikke engang nordlendinger drikker vel så mye?

I tillegg til disse nyttige tingene har HelpInHand også fotballinfo som man kan lese mens man venter på at kona eller kjæresten skal bli ferdig med å sminke seg så man kan gå på et av stedene som står i kino- eller teaterguiden.

- Som man måtte slå opp i fordi man hadde et illsint kvinnfolk hjemme, fordi man brukte alle de andre nyttige tipsene man finner på HelpInHand-guidene.

Det eneste som mangler i disse guidene er kanskje hvor man kan bestille blomster midt på natten, eller nyttige fraser og unnskyldninger til hvorfor man var ute til langt utpå neste dag.

Og kanskje en liten guide over overnattingssteder som tar i mot litt brisne menn som har blitt kastet ut hjemmefra?

Lykke til på byen!

Gikk du glipp av forrige leksjon?


Nyttig for "barn" og fulle menn

Til toppen