RESULTATERFINANS

Overprising reddet regnskapene til SBS

Uten overfaktureringen mot Forsvaret ville regnskapene i Siemens Business Systems blitt røde i mange år.

5. okt. 2006 - 08:13

Siemens skal nå selge sitt datterselskap Siemens Business Services (SBS).

– Vi har jo vært kjent med at SBS ikke har vært den store pengemaskinen. Det er noe av årsaken til at vi ønsker å gi andre en mulighet, sier Arne Besseberg, arbeidende styreleder i Siemens Business Services til Finansavisen.

En annen viktig årsak er at tilliten til selskapet er lav etter overfaktureringen av Forsvaret. Det var da også det konsernsjef Per Otto Dyb oppga som grunn til å selge i går.

    Les også:

Siemens Business Services innrømmer at de overfakturerte forsvaret og har måttet tilbakebetale 36,8 millioner kroner for perioden frem til mars 2004. Det stopper ikke nødvendigvis der.

– Man har benyttet samme beregningsgrunnlag før og etter mars 2004. Dermed er resultatet med tanke på overfaktureringen like galt i perioden etter dette tidspunktet, sier Besseberg til Finansavisen.

Det kan derfor bli ytterligere millioner som må tilbakebetales til Forsvaret.

Siemens Business Services har i realiteten gått med et samlet tap i perioden fra 2001 til 2005, når man trekker fra overfaktureringen av Forsvaret.

Overskuddet i denne perioden beløper seg ifølge Finansavisen til totalt 15 millioner kroner. Siemens Business Services har allerede gått med på å tilbakebetale 36,8 millioner kroner og dermed er det totalt sett et underskudd. I tillegg kan man legge til et anslag for overfaktureringen for perioden fra april 2004 til desember 2005.

Her er regnskapstallene:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.