Overraskende bra fra Ementor

Ementor-sjef Arne A. Jensen kom for en gangs skyld med positive nyheter om selskapet i første kvartal.

Ementor-sjef Arne A. Jensen kom for en gangs skyld med positive nyheter om selskapet i første kvartal.

It-konsulentselskapet Ementor fikk et underskudd på bare en million kroner før skatt i første kvartal. Omsider kunne Ementor-sjef Arne A. Jensen levere et resultat som nærmer seg pluss.

Helt siden IT-markedet klappet sammen i 2000 har Ementor slitt tungt. Arne A. Jensen har styrt selskapet siden starten av 2002, men har ikke klart å snu selskapet i pluss. Jensen har levert plusstall i kun to av kvartalene han har vært i selskapet (1 og 3. kvartal i 2002),

Nå ser det imidlertid bedre ut. Jensen og Ementor nærmer seg et overskudd for første gang på 18 måneder.

Ementor fikk et resultat før skatt på minus èn million kroner i første kvartal mot et underskudd på 23 millioner kroner i samme periode i fjor. Det var ventet et resultat på rundt minus fem millioner kroner.

Omsetningen ble også høyere enn ventet. Selskapet fikk en omsetning på 1,284 milliarder kroner mot 1,188 milliarder kroner i fjor. Det var ventet til 1,232 milliarder kroner.

    Les også:

Styret i Ementor ser lyst på fremtiden, og ser et sterkere IT-marked.

- Styrets mening er at selskapet har økt konkurranseevnen og at det er godt posisjonert for videre vekst i et sterkere markedet, heter det i en pressemelding.

Ementor fikk et driftsresultat før goodwillavskrivninger og spesielle poster (EBITA) i første kvartal 2004 på minus to millioner kroner, mot minus 17 millioner kroner i samme periode året før.

Helt siden IT-markedet klappet sammen vinteren 2000 har Ementor slitt tungt. Det har vært stadig nye runder med spareplaner og restruktureringer. I 2000 fikk selskapet et underskudd før skatt (EBT) på utrolige 5,9 milliarder kroner, mens resultatet i 2001 endte på minus 1,041 milliarder kroner. I 2002 var det redusert til 871 millioner kroner, og i 2003 endte det på minus 269 millioner kroner.

Til toppen