BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overraskende kjapp Athlon-oppgradering klar i oktober

AMD vil i neste måned lansere en oppgradert versjon av sin Athlon-brikke som er noe kjappere enn det selskapet tidligere har signalisert. 9. oktober kommer Athlon MP i 1,53 GHz-utgave, ikke 1,4 GHz som tidligere annonsert.

19. sep. 2001 - 10:19

Det er den britiske IT-nettavisen The Register som skriver dette. Avisen opplyser også at "godt plasserte bransjekilder" røper at de første brikkene vil bli sendt ut i kanalene uka før lansering, slik at systemleverandørene kan begynne salget av sine løsninger basert på den nye prosessoren umiddelbart etter brikkelanseringen 9. oktober.

Tre dager senere, fredag 12. oktober, presenterer AMD sin nye Athlon-brikke XP (tidligere kjent som Palamino), skal en tro The Register. AMD Athlon XP baserer seg på samme prosessorkjerne som MP-brikken. Navnet Athlon XP er neppe tilfeldig valgt, men spiller åpenbart på Microsofts nyeste versjon av Windows som også planlegges lansert i oktober.

For allerede den 14. september begynte både Dell og Hewlett-Packard å ta imot bestillinger for nye hjemme-PC-er med Windows XP ferdig installert, og de første kundene kan regne med å motta sine systemer allerede den 24. september, skriver ZDnet.com. Talsmenn for såvel Compaq som IBM og Gateway bekrefter også at de planlegger å sende ut sine første XP-baserte PC-er til uka.

De fleste PC-kunder må imidlertid belage seg på å vente noe lenger ettersom PC-produsentene skal ha gått med på å begrense salget av Windows XP-baserte systemer frem til Microsofts offisielle lansering av operativsystemet den 25. oktober.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.