Overraskende mange kjøper fra spam

Det eneste som ikke overrasker er hvor stor andel som ble svindlet.

Hvis ingen hadde latt seg lure av spam, ville folk sluttet å sende slik uønsket e-post. Men det finnes nok av folk som tar imot tilbud som ofte er for gode til å være sanne. Det demonstreres igjen av en spørreundersøkelse gjennomført av Mirapoint, en sikkerhetsleverandør, og Radicati Group, et analyseselskap som spesialiserer seg på e-postrelaterte forhold.

Så mange som 11 prosent av PC-brukerne i undersøkelsen oppga at de hadde kjøpt noe som ble reklamert for gjennom søppelpost, melder InformationWeek.

Ikke overraskende opplyste 9 prosent at de hadde blitt svindlet av spam-lureri. Dette bekrefter at det meste som tilbys via spam er rent lureri.

Nesten fire av ti innrømmet dessuten at de har klikket på en lenke i en spam-melding, og 57 prosent av disse igjen mener de har mottatt mer spam etter at de gjorde dette.

Før man faktisk sender penger til ukjente som tar kontakt per e-post, er det en god del punkter der varsellamper burde ha slått inn. De fleste spam-meldingene lyser av juks for et halvtrent øye.

digi.nos lesere er hovedsakelig erfarne nettbrukere og neppe blant de mest utsatte. Det kan likevel være verd å minne vennekretsen på at e-post vanligvis ikke er noen egnet salgskanal. Det finnes nok av gode nettbutikker, både i Norge og utlandet, med reelt gode tilbud, bruk dem!

Og, for ordens skyld, minn dem også på at det ikke er smart å ta imot millioner av dollar fra fremmede menn som bare vil låne din konto, eller å kjøpe "Vi4gr4" eller andre feilstavelser som lurer seg gjennom spamfilteret.

Til toppen