Overraskende rask IE-fiksing

Microsoft klar med sikkerhetsoppdatering på under to uker.

Microsoft kom i går med lappesaker til sikkerhetshull i Internet Explorer og flere andre programvareprodukter.
Microsoft kom i går med lappesaker til sikkerhetshull i Internet Explorer og flere andre programvareprodukter.
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. mai 2013 - 09:57

Microsoft kom i går med en rekke sikkerhetsoppdateringer til selskapets programvare. De to viktigste fjerner begge alvorlige sårbarheter i Internet Explorer.

Den ene av oppdateringene fjerner en sårbarhet i IE8 (CVE-2013-1347) som har blitt utnyttet i angrep mot blant annet statlige, amerikanske forskere. Dette ble først kjent i begynnelsen av mai, noe som betyr at Microsoft har vært raskere enn ventet med å få ferdig en løsning.

Det samme kan ikke om en kritisk «Use After Free»-sårbarhet (CVE-2013-2551) som er blant de 11 sårbarhetene som fjernes med den andre sikkerhetsoppdateringen Microsoft har gitt ut til Internet Explorer denne uken. Den aktuelle nulldagssårbarheten ble utnyttet under Pwn2Own-konkurransen som ble arrangert i begynnelsen av mars.

Mens Google og Mozilla fjernet Pwn2Own-sårbarheter fra sine respektive nettlesere etter mindre enn et døgn, overrasket Microsoft mange ved å la sårbarheten forbli urørt også gjennom oppdateringsrunden i begynnelsen av april.

Nå har det ikke blitt meldt om faktiske angrep som utnytter denne sårbarheten. Men så lenge Pwn2Own-deltakerne kan finne en alvorlig sårbarhet, kan også ondsinnede hackere gjøre det samme.

De øvrige sikkerhetsoppdateringene Microsoft kom med i går, anses som viktige, men ikke kritiske. De fjerner sårbarheter i henholdsvis Office, Windows og Windows Essentials.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.