Overraskende sjefsbytte i Catch

Kjell Ivar Hansen startet og bygget opp Catch med flere oppkjøp, men nå er det slutt.

Kjell Ivar Hansen fratrer som konsernsjef i Catch Communications etter om lag fem år i selskapet. Hansen har ledet selskapet siden etableringen i 2000, melder Catch i en overraskende børsmelding i dag morges.

Hansen har nettopp gjennomført to oppkjøp. Men kjøpene av BlueCom og ID Comnet har Catch i løpet av 2004 doblet omsetningen. Det er ikke klart hva som har utløst årsaken til lederskifte.

"-Jeg føler det er helt naturlig at andre tar over. Jeg har vært med på etableringen av Catch Communications i 2000. Jeg har vært med på spennende utbyggingsår i perioden 2001- 2003. Inneværende år har vært særdeles begivenhetsrikt med børsnotering og to betydelige oppkjøp", skriver Hansen i børsmeldingen

Meldingen fortsetter "I 2005 går selskapet over i en ny fase, og i forståelse med styret har jeg funnet det riktig å overlevere stafettpinnen videre til Iwarsson, sier Hansen i en kommentar."

Ny toppsjef er Hasse Iwarsson (54). Iwarsson arbeider i dag ved Canons europeiske hovedkontor i London der han har ansvar for Canons salg og distribusjon av kopi-/printløsninger i Europa, en forretning på 2,2 milliarder euro. Iwarsson har tidligere også vært administrerende direktør for Canon Norge AS. I tillegg har han innehatt ansvaret for selskaper innen kabel og satellitt-TV i Telenor.

Iwarsson overtar et selskap som nettopp har gjennomført to større oppkjøp - BlueCom og ID Comnet. Med dette har selskapet i løpet av 2004 doblet omsetningen.

Les mer om: