RESULTATERFINANS

Overraskende underskudd i Fast

Fast-sjef John Markus Lervik la i dag frem et overraskende underskudd, men det bekymrer ikke Fast.

25. okt. 2006 - 08:21

Søkeselskapet Fast med John Markus Lervik la i dag morges frem et overraskende underskudd for tredje kvartal.

Salget går bra. Norges største rene programvare-selskap omsatt i tredje kvartal for 42,5 millioner dollar, en vekst på 60 prosent fra samme kvartal i fjor. I årets tre første kvartaler slår Fast omsetningen de hadde i hele fjor.

Men resultatet ender på -5,3 millioner dollar, takket vært sterkt økende kostander, både innen administrasjon, salg og forskning/utvikling viser tallene selskapet legger frem. Dette er det første underskudde fra Fast på lenge - gjennom det siste året har overskuddet vokst pent.

I sin forklaring av tallene maler Fast et veldig hyggelig bilde av situasjonen, men nevner et stykke nede i dokumentet "visse reorganiseringskostander" som har kostet selskapet 9,7 millioner dollar. Vanligvis betyr reorganisering kutt og nedleggelser, men Fast omtaler trolig bare generelle vekst-tiltak, inkludert opprettelsen av nye kontorer.

Fast selv legger vekt på en sterk vekst i salgsstaben selskapet har spredd over hele kloden. I tillegg til noe lønn, øker også reisekostnadene og salgskommisjoner til disse selgerne.

Men dette er en skjev forklaring: Ser man på tallene, viser de at både kostander til forskning/utvikling og salg/markedsføring har doblet seg på et år. Men verst er det at administrasjon, der kostnadene har nesten tredoblet seg på et år.

Underskuddet ser ut til å bekymre Fast minimalt: Det nevnes nesten ikke i pressemeldingen og Fast skriver: Fast har kommet til et punkt i utviklingen der det var riktig å investere i en skalerbar infrastruktur som vil kunne drive og tåle vekst, skriver den nyansatte finansdirektøren Joseph Lacson.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.