Overraskende vekst i wap-bruk

Wap var lenge en flopp, men nå vokser bruken med stadig mer avanserte tjenester.

Wap var lenge en flopp, men nå vokser bruken med stadig mer avanserte tjenester.

En undersøkelse fra TNS Gallup viser at det har vært en kraftig økning i personer som kobler seg på Internett ved hjelp av mobiltelefonen.

«Nye» tjenester som bank og finanstjenester betraktes som den mest interessante fremtidige tjenesten. Stadig større andel av mobilbrukerne betrakter mobiltelefon som sikker betalingsmåte.

Antall Wap-brukere økte fra rundt 150.000 personer i fjerde kvartal 2002 til over 600.000 personer i andre kvartal 2004 i følge siste indeks fra Norsk Telekom (NTI).

Tallene fra NTI er basert på 1008 intervju gjennomført på fast og mobiltelefon i andre kvartal 2004. Undersøkelsen omfatter befolkningens tilgang, bruk og planer for mobiltelefon, SMS, innholdstjenester, MMS, WAP og GPRS.

I andre kvartal 2004 var det nærmere 1,6 millioner nordmenn med WAP/GPRS-telefon som er en vekst på en million eiere på halvannet år. Tallene viser at fire av ti blant dem som har GPRS-telefon eller 600.000 nordmenn benytter seg i dag av wap-muligheten.

GPRS-telefonen blir først og fremst brukt til SMS, innholdstjenester, MMS og WAP. SMS-bruken fortsetter å øke og det er nå to av tre som sender SMS daglig.

    Les også:

Det har også skjedd en dreining blant mobilkundene når det gjelder innholdstjenester. Selv om snart halvparten av mobilbrukerne har benyttet seg av innholdstjenester, har det vært en reduksjon i antall brukere blant de mest utbredte innholdstjenestene som nedlasting av logoer og ringetoner. Til gjengjeld har utbredelsen av mobiltelefoner med kamera ført til at flere sender bilder med mobiltelefonen.

Til toppen