Overraskende vekstprognose fra Oracle

Oracle varslet om kraftigere vekst enn forventet, og fikk løftet en stillestående aksjekurs.

Oracle varslet om kraftigere vekst enn forventet, og fikk løftet en stillestående aksjekurs.

Oracles aksjekurs har stått ganske stille de siste tre årene. I går overrasket selskapet markedet med å varsle økte prognoser for hva som vil bli resultatet for selskapets fjerde kvartal i deres avvikende regnskapsår.

De offisielle resultatene vil ikke bli kunngjort før neste uke, men selskapet har varslet at tallene vil bli bedre enn tidligere ventet blant annet på grunn av sterkere vekst i lisensinntektene. Forventningene før dette varselet var en økning på 32 prosent i inntekter fra salg av programvarelisenser. Prognosehevingen kom etter at børsen stengte og i etterhandelen steg aksjen med seks prosent.

Oracle har gjennomført en lang rekke med store og små oppkjøp og verken analytikere eller markedet har vært helt overbevist. Markedet har også vært negative til selskapets lave vekst i sitt kjerneområde, databasemarkedet.

    Les også:

Nå har veksten i databasessalget løftet seg kraftig igjen. Oracle forteller at i fjerde kvartal var veksten på hele 18 prosent på Oracles kjerneområde, mens veksten på applikasjonssiden var på hele 56 prosent. Databasesalget står fortsatt for brorparten av Oracles inntekter.

Til toppen