Overrasket alle

Cisco og John Chambers er i storform.

Overrasket alle
Cisco-topp John Chambers er svært fornøyd med selskapets resultater for det fiskale tredje kvartal. Særlig på serversiden gjør selskapet det bra. Bilde: All Over Press

Nettverksgiganten Cisco leverte onsdag kveld tall for sitt regnskapsmessige tredjekvartal. Resultatene selskapet kunne vise til knuste forventningene og aksjekursen spratt opp rundt 9 prosent etter at tallene ble kjent.

Selskapet hadde totale salgsinntekter i kvartalet på 12,2 milliarder dollar, en vekst på 5,4 prosent fra året før. Nettoresultatet steg med 14,5 prosent, til 2,5 milliarder dollar. Dette er mer enn hva analytikerne hadde forventet, ifølge Bloomberg News.

– Cisco leverer på et svært høyt nivå i et labert men stabilt økonomisk klima. Vi er spesielt fornøyd med å levere vårt niende kvartal på rad med rekordomsetning, sier styreleder og toppsjef John Chambers i en pressemelding.

– Vi begynner å se noen gode signaler i USA og andre deler av verden, som er oppløftende, tillegger Cisco-sjefen.

Selskapet er mest kjent for å levere rutere og nettverksutstyr. De solgte tidligere i år sin rutervirksomhet for privatmarkedet, Linksys, til Belkin. Samtidig har selskapet vokst kraftig innen servere. Tall fra slutten av februar viser at Cisco var den som vokste mest i dette markedet, med en vekst på 50,7 prosent i fjerde kvartal.

Når vi ser på regnskapstallene, som du selv kan finne på denne nettsiden, er det tydelig at det er de nye områdene som driver veksten i Cisco. Mens inntektene fra svitsjer falt 2 prosent og omsetningen fra rutere var omtrent uendret, så har inntektene fra datasenter-tjenester og produkter knyttet til trådløse enheter steget med henholdsvis 77 prosent og 27 prosent.

Det må anføres at disse områdene ikke er forholdsvis beskjedene bidragsytere til totalomsetningen for Cisco, med en andel på henholdsvis 4,1 og 4,2 prosent. Men det er ventet mer vekst her ettersom Cisco er kjent for å bruke sjekkheftet for å vokse. Da andre-kvartalstallene ble lagt frem i fjor høst ble det kjent at selskapet snappet opp datasenter-drifterne i Cloupia for 125 millioner dollar.

Svitsjer står for rundt 30 prosent av inntektene til selskapet så langt inn i deres regnskapsår. Nesten 80 prosent av inntektene til Cisco kommer fra produkter mens resten er fra tjenester.

    Les også:

Les mer om: