BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oversetter alt Internett-innhold til mobil

Et nytt verktøy og en ny portal skal løfte vanlig Internett-innhold ganske automatisk over på alle typer mobiltelefoner og lommemaskiner.

4. okt. 2000 - 09:03






I tillegg til Oracle 9i, lanserer Oracle nå en gruppe nye verktøy for å flytte dagens Internett-innhold og datasystemene bak disse over på blant annet en rekke forskjellige WAP-telefoner, Palm-lommemaskiner, telefoner som tar i mot SMS-tekstmeldinger og andre typer enheter.
Oracle lanserer gratis mobilverktøy


Internet Application Server Wireless Editon (IAS WE) kaller Oracle sitt oversettelses-verktøyet. Systemet lar brukere snakke med en Internett-side som om de hadde en PC, men oversetter HTML-kode til innholdsstandarden maskiner kan vise. Systemet tar hensyn til at forskjellige skjermstørrelse og farger. Etterpå oversettes innholdet til riktig protokoll og sendes til brukerens mobilterminal.

Fungerer systemet som lovet, vil innholdsleverandører, markedsplasser og teleoperatører kunne kjøpe en ferdig pakke for å nå trådløse brukere. Når det kommer nye mobiltelefoner med større skjerm eller nye protokoller, lover Oracle å føye nye byggeklosser til serveren.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.