Oversetter alt Internett-innhold til mobil

Et nytt verktøy og en ny portal skal løfte vanlig Internett-innhold ganske automatisk over på alle typer mobiltelefoner og lommemaskiner.

Eksplosjonen av mobile databrukere presenterer IT-bransjen og resten av næringslivet både for enorme muligheter og problemer. Ikke før man har begynt å forstå og takle Internett, skal man også begynne å kommunisere med kunder, leverandører og ansatte som bruker en serie nye mobile datamaskiner.

Næringslivet har et stort press på seg, for i løpet av 2003 har over halvparten av alle verdens Internett-brukere en mobiltelefon eller lommemaskin, ikke en PC, mener analytikere. Denne utviklingen vil gå enda raskere i Norge.

På Internett er spesifikasjonen klar: HTML, Java og en skjerm med minst VGA-oppløsning. Men på mobilsiden finnes det en serie overføringsstandarder, skjermformater og presentasjonsformer.

I tillegg til Oracle 9i, lanserer Oracle nå en gruppe nye verktøy for å flytte dagens Internett-innhold og datasystemene bak disse over på blant annet en rekke forskjellige WAP-telefoner, Palm-lommemaskiner, telefoner som tar i mot SMS-tekstmeldinger og andre typer enheter.
Oracle lanserer gratis mobilverktøy


Internet Application Server Wireless Editon (IAS WE) kaller Oracle sitt oversettelses-verktøyet. Systemet lar brukere snakke med en Internett-side som om de hadde en PC, men oversetter HTML-kode til innholdsstandarden maskiner kan vise. Systemet tar hensyn til at forskjellige skjermstørrelse og farger. Etterpå oversettes innholdet til riktig protokoll og sendes til brukerens mobilterminal.

Fungerer systemet som lovet, vil innholdsleverandører, markedsplasser og teleoperatører kunne kjøpe en ferdig pakke for å nå trådløse brukere. Når det kommer nye mobiltelefoner med større skjerm eller nye protokoller, lover Oracle å føye nye byggeklosser til serveren.

Til toppen