BEDRIFTSTEKNOLOGI

Oversetter videosamtaler i sanntid

Skype vil fjerne språkbarrieren.

Oversettelsene som gjøres av Skype Translate blir både vist som tekst og lest opp som tale.
Oversettelsene som gjøres av Skype Translate blir både vist som tekst og lest opp som tale. Bilde: Skype
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
16. des. 2014 - 09:57

Microsoft-eide Skype kunngjorde i går at selskapet snart er klar for første fase av selskapet forhåndsvisningsprogram for Skype Translator, en oversetterfunksjon for både tale og lynmeldinger.

Den første testutgaven som skal bli gjort tilgjengelig innen utgangen av året, vi ha flere begrensninger. For det første fungerer taleoversettelsen foreløpig bare mellom engelsk og spansk, noe som skal utvides etter hvert. Funksjonaliteten støttes den bare av Windows 8.1 og nyere, og man må melde sin interesse på denne siden. Deretter må man vente på en invitasjon.

I tillegg til tale, skal Skype Translate også støtte oversettelse av lynmeldinger på tvers av mer enn 40 ulike språk.

I kunngjøringen skriver Skype at selskapet med Skype Translator ønsker å redusere barrierene for kommunikasjon mellom ulike deler av verden i enda større grad enn det selskapet allerede har bidratt til.

Maskinlæring

I likhet med flere andre oversettertjenester, er Skype Translator basert på maskinlæring. Det betyr at desto mer den blir brukt, desto bedre vil teknologien fungere.

– Vi starter med engelsk og spansk, og etter hvert som flere mennesker bruker forhåndsvisningen av Skype Translator med disse språkene, vil kvaliteten hele tiden forbedres, skriver Skype. Teknologien er i utgangspunktet den samme som brukes i Bing Translator, men spesielt tilpasset konversasjoner.

Brukere som melder seg på forhåndsvisningen, bes også registrere hvilke andre språk de er mest interessert i.

Som en ekstra tidlig test av oversettelsesfunksjonen, ba Skype to skoler om å teste den. Dette var den spanskspråklige skolen Colegio Peterson i Mexico City og den engelskspråklige skolen Stafford Elementary School i Tacoma, Washington. Resultatet sees nedenfor.

En grundigere gjennomgang av hvordan tjenesten fungerer, finnes her.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.