BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overskudd skuffet i Alcatel

Franske Alcatel leverte ikke gode nok resultater til å holde aksjekursen torsdag, med sitt overskudd i 1998 på 2,3 milliarder euro, eller i underkant av 20 milliarder kroner.

Frode Eriksen
29. jan. 1999 - 09:12

Resultatet lå i lavere sjikt av forventningene. Salget i konsernet økte til i underkant av 140 milliarder franske franc (182 milliarder kroner) fra 131 milliarder franc året før.

- 1999 vil bli et nytt år med salgsvekst og overskuddsvekst for Alcatel, selv om også vi påvirkes av den økonomiske usikkerheten i verden, sa toppsjefen i Alcatel, Serge Tchuruk i forbindelse med at 1998-resultatet ble lagt fram.

Resultatene er imidlertid bedre enn man kunne frykte da selskapet den 17. september varslet resultatsvikt andre halvår, noe som førte til at aksjeverdien falt med 38 prosent den samme dagen.

Konsernet kvesser imidlertid knivene og kutter kostnader i et forsøk på å bedre resultatene, og regner blant annet med å redusere 7000 stillinger som en fortsettelse på fjorårets kutt. Også ny satsing på Internett-aksess og ruting skal gi resultater.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra