BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overskudd takket være telenett

Det meste av Telenors resultat før skatt kan tilskrives Telenor Telecom Solutions, og da i hovedsak virksomheten til det gamle Telenor Nett. Både Internett og bredbåndstjenester øker tapene, mens utviklingen innenfor mobilsiden gir grunn til optimisme.

Frode Eriksen
26. okt. 2000 - 11:38
TelenorTelenor Nett
Telenor Telecom SolutionsTelenor PrivatTelenor Bedrift

Bravida

Arne Cartridgedigitoday.no

Bravida som i fjor kunne bidra med overraskende 65 millioner på resultatet før skatt, ligger nå igjen med røde tall. Dagens fusjon med svenske BPA skal forsøke å rette på det forholdet og allerede nå er det varslet at en børsnotering av Bravida kan komme så tidlig som i 2004.

Ut over nettdelen til Telenor gjør Telenor bare særlig med penger på det å selge annonser til telefonkatalogene sine, for Telenor Media kan levere et positivt bidrag til resultatet før skatt på 320 millioner kroner, riktignok en nedgang fra samme periode i fjor på 390 millioner kroner, som kommer samtidig med en omsetningsnedgang på nesten 130 millioner kroner.

Virksomheten som kan vise til størst vekst i driftsresultat, på over en halv milliard kroner er Telenor Mobile Communications som i forhold til omsetningen kan vise til en svært beskjeden minus i resultat før skatt på 73 millioner kroner, mot et driftsresultat på 1,27 milliarder kroner, av en omsetning på 7,1 milliarder kroner. Resultat før skatt svekkes med 31 millioner kroner, mens omsetningen øker med 1,2 milliarder kroner.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra