BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overskuddet krymper for Tele Danmark

Tele Danmark reduserte overskuddet første halvår med nesten 300 millioner kroner sammenlignet med første halvår i fjor. Omsetningen øker med 2 milliarder til 12,8 milliarder danske kroner.

1. sep. 1997 - 11:06

- Resultatet er i overensstemmelse med de forventninger som vi gav uttrykk for ved offentiggjøringen av årsregnskapet for 1996 tidligere i år, sier administrerende direktør i Tele Danmark, Hans Wütrzen.

Halvårsregnskapet viser et resultat på 1.068 millioner danske kroner, mot 1.340 første halvår i fjor, mens omsetningen i år ligger på 12.840 millioner danske kroner, tilsvarende 10.924 i fjor.

Resultatnedgangen kommer i hovedsak fra nedskrivninger i Belgacom, der Tele Danmark sammen med Singapore Telecom og Ameritech eier 49 prosent av aksjene.

Om avskrivningen i selskapet ikke ble foretatt ville nettoresultatet i bedriften være 19 prosent bedre.

Etter Tele Danmarks kjøp av Talkline-gruppen i Tyrkland, iverksettelse av en andel i østerriske Connect Austria (der blant annet Telenor har en andel) og en del av det tsjekkiske "Ceske Radiokomunikace", som ikke inngår i halvårsregnskapet, vil de utenlandske interessene utgjøre en tredjedel av Tele Danmarks aktiviteter i løpet av et år.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.