BEDRIFTSTEKNOLOGI

Overskuddet krymper i MCI

Omsetningen øker og overskuddet krymper hos amerikanske MCI som leverer et kvartalsresultat preget av etableringskostnader knyttet til lokaltelefonimarkedet.

Frode Eriksen
31. juli 1998 - 12:30

Andre kvartals inntekter endte på 5,37 milliarder dollar, opp 11 prosent fra 4,84 milliarder dollar samme kvartal i fjor. Overskuddet ble redusert med 30 prosent i kvartalet grunnet etablering i markeder for lokaltelefoni, og endte på 195 millioner dollar, ned fra 280 millioner dollar samme kvartal i fjor.

WorldCom som skal kjøpe MCI om de amerikanske telemyndighetene gir klarsignal, kunne sist uke offentliggjøre en formidabel inntektsvekst på 45 prosent, i hovedsak som følge av oppkjøp av andre selskap.

MCI melder at Internett bidro positivt til resultatet med en inntektsvekst på 24 prosent. Til tross for at investeringene i lokaltelefoni koster, økte inntektene fra denne delen av virksomheten med 70 prosent fra samme kvartal i fjor.

Ifølge MCI er det ventet at fusjonen med WorldCom blir foretatt i tredje kvartal, som blir lanseringskvartalet for nye MCI WorldCom. Da er det også ventet ekstraordinære salgsinntekter ved at British Telecom kjøper de 25 prosent av aksjene i Concert som MCI i dag eier.

MCI har fortsatt utbyggingen av teleaktiviteter som forbinder de 40 millioner spansktalende i USA med Latin-Amerika, og som en forlengelse av dette spanske Telefonicas samarbeidsavtale. Selskapet brukte onsdag 2,26 millioner dollar på å kjøpe den delen av Brasils televerk, Telebras, som driver med internasjonal telefoni.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.