Overskuddet krymper i MCI

Omsetningen øker og overskuddet krymper hos amerikanske MCI som leverer et kvartalsresultat preget av etableringskostnader knyttet til lokaltelefonimarkedet.

Omsetningen øker og overskuddet krymper hos amerikanske MCI som leverer et kvartalsresultat preget av etableringskostnader knyttet til lokaltelefonimarkedet.

Andre kvartals inntekter endte på 5,37 milliarder dollar, opp 11 prosent fra 4,84 milliarder dollar samme kvartal i fjor. Overskuddet ble redusert med 30 prosent i kvartalet grunnet etablering i markeder for lokaltelefoni, og endte på 195 millioner dollar, ned fra 280 millioner dollar samme kvartal i fjor.

WorldCom som skal kjøpe MCI om de amerikanske telemyndighetene gir klarsignal, kunne sist uke offentliggjøre en formidabel inntektsvekst på 45 prosent, i hovedsak som følge av oppkjøp av andre selskap.

MCI melder at Internett bidro positivt til resultatet med en inntektsvekst på 24 prosent. Til tross for at investeringene i lokaltelefoni koster, økte inntektene fra denne delen av virksomheten med 70 prosent fra samme kvartal i fjor.

Ifølge MCI er det ventet at fusjonen med WorldCom blir foretatt i tredje kvartal, som blir lanseringskvartalet for nye MCI WorldCom. Da er det også ventet ekstraordinære salgsinntekter ved at British Telecom kjøper de 25 prosent av aksjene i Concert som MCI i dag eier.

MCI har fortsatt utbyggingen av teleaktiviteter som forbinder de 40 millioner spansktalende i USA med Latin-Amerika, og som en forlengelse av dette spanske Telefonicas samarbeidsavtale. Selskapet brukte onsdag 2,26 millioner dollar på å kjøpe den delen av Brasils televerk, Telebras, som driver med internasjonal telefoni.

Til toppen