Overvåker data via strømnettet

En IP-basert enhet kan nå overvåke temperatur, fuktighet og strømspenninger.

En IP-basert enhet kan nå overvåke temperatur, fuktighet og strømspenninger.

Ingeniør Pedersen importerer og forhandler utstyr for IP-basert overvåking og nettverk via strømnettet, såkalt homeplug.

Nå lanserer selskapet en IP-basert enhet (SensorProbe8Linux) som kan overvåke parametre som temperatur, fuktighet, strømspenning, bevegelse, røyk, vann og luftgjennomstrømming.

En nettleser er alt som skal til for å betjene enheten og avlese historikk og «live» verdier for tilkoblede sensorer. Grenseverdier for varsling velges selv som varsler til e-post eller til SMS, skriver selskapet i en pressemelding.

En ny «4 kamera funksjon» gjør det mulig å koble til fire eksterne overvåkingskameraer.

Et spekter av analoge kameraer, slik som eksisterende overvåkingskameraer, avansert nattsyn, eller lav kost CCTV kameraer. SP8Linux kan vise bildene i ulike størrelser opptil 640x480 pixel og den kan vise bildene fra fire kameraer samtidig.

Video konferanse aktiveres ved å koble et ekstern kamera til SP8Linux. Høytaler og mikrofon er integrert hardware og standard åpen H.323 protokoll er brukt, som mange audio og video kodekser støtter (slik som G.711-uLaw-64k, RFC2190 H.263-CIF og H.261-CIF).

SP8Linux integrerer og viser grafer, plottet av et RRD verktøy, inn i dets web-baserte brukergrensesnitt. Apache kjører som en vanlig sikret web server. Individuelle grafer (day, week, month, og year) for hver sensortype kan tilpasses, ved å modifisere en script template brukt til å generere en spesiell graf.

Til toppen