Overvåkingskamera kjører Windows 98

MRT lanserte fredag tre nye produkter som integrerer overvåking med datanettverk. Stikkord er digitale kameraer.

MRT lanserte fredag tre nye produkter som integrerer overvåking med datanettverk. Stikkord er digitale kameraer.

MRT micro ASA lanserte fredag sin nye produktfamilie Intelligent Observer på det norske markedet. Produktserien gjør det mulig å koble overvåkingskameraer direkte til et lokalnett.

Produktserien består nå av tre produkter, Observer/Eye, Observer/AI og MobileGuard.

MRT Observer/Eye, digitalt videokamera med innebygget "PC".
MRT Observer/Eye.

Observer/Eye er et komplett digitalt kamera, men også mye mer. Enheten inneholder en x86-kompatibel prosessor, 32 MB RAM, 4 MB ROM, en 5 GB stor harddisk og et 10/100 Mbit Ethernet-kort. Enheten kan også kobles til et modem.

Operativsystemet i Observer/Eye er Windows 98. Dette skal gjøre det mulig å gjøre opptak, digitalisere og lagre opptil 85.000 fargebilder i enheten. Observer/Eye leverer opptak med en oppløsning på 768x494 punkter.

Enheten leveres med én av to valgfrie programvarepakker. Observer/Alert med bevegelsesdeteksjonsprogramvare som gjør kameraet om til et overvåkingskamera, eller Virtual Eye, som er beregnet for mer generelle bruksområder, for eksempel webkameraer.

Prisen på Observer/Eye er ennå ikke klar, men president og CEO for MRT, Davis S. Hauger, antyder overfor digi.no at prisen vil ligge mellom 4500 og 4800 dollar. Men Hauger mener at denne prisen vil synke raskt når konkurrerende produkter kommer på markedet.

MRT Observer/AI, en enhet for konvertering mellom analoge og digitale videosignaler.
MRT Observer/AI.

For brukere som allerede har analoge kameraer, tilbyr MRT micro Observer/AI. Denne enheten konverterer de analoge signalene fra CCTV-kameraet (Close Circuit Television) om til digitale signaler. De digitale signalene sende deretter over et nettverk eller et modem til en PC. Oppløsningen på videoopptakene Observer/AI støtter er 320x240 eller 640x480 med opptil 30 bilder i sekundet.

Prisen på Observer/AI er foreløpig ikke klar.

Hauger forteller at digital bildehåndtering i forbindelse med overvåking har mange fordeler. Stikkord er bedre bildekvalitet, bedre muligheter for lagring og enklere tilknytning til datautstyr.

MobileGuard er et PCMCIA-kort som kan gjøre et vanlig videokamera om til et avansert overvåkingssystem. Kortet og den medfølgende programvaren gjør det mulig for brukeren å lagre stillbilder basert på endringer i motivet. Systemet skal kunne filtrere vekk endringer som påvirkes av vibrasjoner, lyskilder og fallende løv. Dermed lagres kun bilder som inneholder andre bevegelser, for av eksempel mennesker, dyr og kjøretøyer. Responstiden er et kvart sekund. Opptakene lagres så på PC-ens harddisk - opptil fem bilder i sekundet. Oppløsningen er på opptil 768x576 piksler.

Systemet skal være svært enkelt å koble opp og det skal kunne fjernstyres via modem.

Prisen for MobileGuard er 495 dollar.

Til toppen