BEDRIFTSTEKNOLOGI

Ovum tror ikke på UMTS før i 2006

Advarslene har vært mange, og nå føyer det britiske Ovum seg til kritikerene av de som forventer en rask utbygging av tredje generasjons mobiltelefoni. Massemarkedet kommer ikke før i 2006, tror britene.

Frode Eriksen
3. okt. 2001 - 12:01
OvumVirtyt KoshiEkonomi24

Han sier at utviklingen innenfor 3G eller UMTS har startet og vært drevet fram av leverandørene av mobiltelefoner som har lovet en rekke nye tjenester. Så sent som i fjor var det ingen problemer med tredje generasjons mobiltelefoni. I år vet ingen hva som vil slå an hos forbrukerne, og teknologien er heller ikke klar.

Koshi i Ovum mener mobilbransjen ikke skal vente seg et massemarked før tidligst i 2006. Forsinkelser i teknologi, som håndterminaler, og forbrikernes ønsker er hovedårsaken.

I Ovum tror en nå at tredje generasjon kan ende som WAP, som mer eller mindre er en flopp i dag. - Denne gangen må det gå rett for seg. Katastrofen med WAP kan ikke gjentas. Om det hender så gud hjelpe oss alle i denne bransjen. WAP har forstyrret kundene som er misfornøyde over en ubrukelig tjeneste, sier Koshi.

Han tror imidlertid at kundene vil betale for tjenester og oppkobling. Men de første egentlige flerbånds UMTS-telefonene tror han ikke vil finnes før i 2006, omtrent samtidig med at massemarkedet for tredje generasjonens mobiltelefoni tar av.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.