BEDRIFTSTEKNOLOGI

Øyeblikksmeldinger integreres i Notes-klienten

Lotus vil integrere sine SameTime øyeblikksmeldinger i Notes-klienten og utvide dem slik at de ikke bare formidler samskriving ("chat") men også tale over IP.

Eirik Rossen
18. jan. 2000 - 10:39

På åpningen av Lotusphere i Orlando demonstrerte produktsjef Cliff Reeves en rekke kommende og eksisterende egenskaper for øyeblikksmelderen SameTime. Hensikten med demonstrasjonen var blant annet å argumentere for påstanden om at SameTime hører hjemme i et dynamisk, vidstrakt forretningsmiljø der man ellers er vant med å gripe til telefonen.

Les fra første dag på Lotusphere:
8,5 millioner nye Notes-brukere i fjerde kvartal
Tre typer klienter for Notes
Øyeblikksmeldinger integreres i Notes-klienten
Raven lansert i Orlando
Et vell av produktnyheter fra Lotus
Den viktigste nyheten er at SameTime skal integreres i Notes-klienten, og at denne integreringen ser ut til å gjøres så intelligent at selv innbitte chat-hatere kan bringes til å tenke om igjen.


Bakgrunnen for resonnementet til Lotus er at folk i sitt daglige arbeid trenger to former for kommunikasjon, de som på datasjargong betegnes som henholdsvis synkront og asynkront samband. Synkront betyr at en melding, uansett form, mottas i det øyeblikket den sendes, og at det etableres en dialog. Asynkront betyr at melding og svar kan forskyves i tid i forhold til hverandre. Telefoni og "chat" er typisk synkront samband, mens det gjerne kan gå en time eller mer før du forventes å besvare en e-post-melding.

Da Lotus lanserte SameTime, var hensikten å gi et alternativ til e-post ved å tilby en form for tekstmelding som skal besvares øyeblikkelig. For at du ikke stadig skulle avbrytes av krav om øyeblikkelig svar, var SameTime utstyrt med en funksjon som lar deg merke deg selv som enten tilgjengelig eller utilgjengelig på andre SameTime-klienter i organisasjonen. En nydelig liten finesse er egenskapen som automatisk varsler folk som vil ha tak i deg, når du er ledig.

Integrasjonen av SameTime i Notes-klienten betyr at du innen klienten gis anledning til å velge akkurat hvordan du vil kommunisere med noen, avhengig blant annet av hvordan vedkommende stiller seg til øyeblikkelig kontakt. Det utvider begrepet "felles inn- og utboks" betraktelig, særlig når SameTime også utvides til tale over IP, det vil si telefoni over det interne datanettet.

Notes-klienten kan med denne siste oppgraderingen brukes både til tidsforskjøvet kommunikasjon med e-post, faks og talte beskjeder, og til sanntids kommunikasjon med samskriving ("chat") og tale over IP. Veien mot den universelle klient fortsetter.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.