Øynavn ble gullgruve

Innbyggerne på den lutfattige øygruppa Tuvalu i Stillehavet oppdaget at de satt på en gullgruve - de to bokstavene tv.

Innbyggerne på den lutfattige øygruppa Tuvalu i Stillehavet oppdaget at de satt på en gullgruve - de to bokstavene tv.

Internett har skapt en helt ny økonomi, men så langt gjelder dette bare den vestlige verden der man har råd til dyre datamaskiner og høyhastighetsnett. Nå får likevel et lite u-land en høyst tiltrengt innsprøytning av Internett-kapital. Den bittelille øygruppa Tuvalu har solgt rettighetene til å bruke deres nasjonale domene .tv til et amerikansk domeneselskap for 414 millioner kroner, skriver Associated Press.

414 millioner kroner er et svært hyggelig beløp, tatt i betraktning at øygruppen midt i mellom Hawaii og Australia bare har 10.600 innbyggere og er "svært, svært, svært fattige" i følge et av deres parlamentsmedlemmer.

Det er amerikanske DotTV som har kjøpt rettighetene til å selge Internett-navn til TV-selskaper og andre interesserte i ti år fremover. Selskapet forteller at de allerede har solgt 200 Internett-navn med den svært så kjente endelsen.

Det er ICANN (The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) som deler ut de nasjonale domene-navnene som .no for Norge og .tv for Tuvalu.

Til toppen