BEDRIFTSTEKNOLOGI

P-søk blir historie

Personsøkertjenesten til Telenor blir historie om to år. Da legges tjenesten ned, etter å ha mistet 50.000 kunder de siste to årene.

Frode Eriksen
30. aug. 2001 - 15:38

Lenge holdt personsøkerne stand i konkurransen mot mobiltelefonen og brukertallet lå stabilt på vel 135.000 kunder. Inntil høsten 1999 var faktisk kundetallet økende.

Men i løpet av 2000 og 2001 har kundetallet rast med 50.000 kunder, og når samtidig leverandøren av Telenors tekniske utstyr legger ned sin virksomhet, benytter selskapet anledningen til å like så godt legge ned hele tjenesten. Telenor Mobil AS kan ikke lenger garantere forsvarlig drift av personsøkernettet på sikt.

Telenor Mobil mener at de vel 85.000 brukerne kan finne vel så gode alternative løsninger i markedet. Telenor skriver i en pressemelding at selskapet dessuten vil utvikle nye løsninger som kan tas i bruk om to år, uten gå mer i detalj om det.

I 1998 la Telenor ned sin utlandske personsøkertjeneste i Øst-Europa, noe som påførte selskapet et tap i størrelsesorden 200 millioner kroner etter tre års forsøksdrift. Selskapet måtte erkjenne at kundene heller ville bruke mobiltelefonen enn bare personsøkeren.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.