P4-ansatte føler at Anne Jortveit ble presset ut

- Hun har gjort en strålende jobb for journalistene i P4. Vi opplever at Anne Jortveit ikke har gått frivillig, sier Torbjørn Sarre Jensen, som leder den lokale journalistklubben i P4.

- Hun har gjort en strålende jobb for journalistene i P4. Vi opplever at Anne Jortveit ikke har gått frivillig, sier Torbjørn Sarre Jensen, som leder den lokale journalistklubben i P4.

Fredag kom det en pressemelding om at redaktør Anne Jortveit slutter i P4 med umiddelbar virkning.

Det var resultatet av én uke med intern (og ekstern) forvirring rundt hvem som egentlig satt med det endelige redaksjonelle ansvaret i Norges største kommersielle radiokanal. Det børsnoterte selskapet så seg nødt til å sende ut en pressemelding mandag den 27. august hvor de understreket at P4 hele tiden hadde forfektet en eneledermodell, til tross for at Jortveit hadde blitt utnevnt til ansvarlig redaktør høsten 2000.

I pressemeldingen understreker P4-ledelsen at Jortveit i realiteten aldri har vært ansvarlig redaktør med det endelige ansvaret for kanalens innhold. Jortveit rapporterte aldri til styret, det var det nåværende TV3-sjef Hein Espen Hattestad som gjorde, med oppfølging fra Cecilie Norland som i vår ble ansatt som publisher, med ansvar for både redaksjonen og adminstrasjonen.

Ifølge pressemeldingen skal Jortveit gjentatte ganger ha bedt om å få møte i styret, men har hver gang fått tommelen ned.

Det nåværende styret la skylden for rotet på styret som fungerte i fjor høst og daværende konsernsjef Hattestad:
"Det er ingen tvil om at tidligere konsernsjef og det styret som satt høsten 2000 bærer et ansvar for den uklarhet som bruk av tittelen ansvarlig redaktør har medført.", skrev de i pressemeldingen og ledelsen viser til at to ansatte-representanter var til stede, da det på et styremøte i mars ble presisert at det kun var administrerende direktør som skulle rapportere til styret.

På fredag kulminerte altså internsurret i radiokanalen med at Jortveit gikk umiddelbart, etter å ha inngått en sluttavtale og sendt en pressemelding hvor de beklaget sist ukes medie-uro.

De ansatte i kanalen er langt fra tilfredse med løsningen.

- Vi er slett ikke fornøyde med at Anne ikke er her lenger. Alle journalistene betraktet henne som ansvarlig redaktør inntil fredag, da Annes situasjon ble avklart, sier leder for den lokale journalistklubben, Torbjørn Sarre Jensen, til digi.no.

- Det overrasker oss ikke at hun gir seg. Vi har forståelse for det, selv om vi hadde håpet hun kunne finne en annen løsning. Men nå er det Cecilie Norland som er ansvarlig redaktør. Det må vi forholde oss til, sier han.

Redaksjonsklubben har krevd et møte med Cecilie Norland i dag. Dessuten skal det være et ordinært husmøte på onsdag hvor Jensen regner med at temaet rundt redaktør-stillingen blir diskutert.

- Men hvordan kommer dere til å forholde dere til Norland fremover, vil dere til å ha full tillit til henne i redaktørstillingen?

- Det avhenger av hva hun sier og gjør den nærmeste tiden, sier Jensen. Han understreker at de ansatte ikke har fattet noe prinsipielt vedtak som går mot eneledermodellen.

Konsernsjef Cecilie Norland var i møte da digi.no forsøkte å få tak i henne mandag formiddag.

Til toppen