P4-ansatte raser mot kulturministeren

- Måtte hun brenne i helvete! Silje Stang, P4s kanskje mest kjente ansikt, er rasende over kulturminister Valgerd Svarstad Hauglands (KrF) avgjørelse om ikke å fornye radiokanalens konsesjon. Bak seg har hun samtlige ansatte.

De over 100 ansatte i P4 er sjokkerte og stiller seg vantro til avgjørelsen som kom etter børsslutt fredag ettermiddag. Etter ni års drift får de vite at de er uten jobb om 12 måneder.

- Dette er helt skandaløst. Og tidspunktet for offentliggjøring er utrolig. Fristen for å si hvem som fikk konsesjonen er 1. mars neste år, og så velger statsråden å si det fire dager før jul, sier en sint og oppgitt Silje Stang til NTB.

Hun står for utsagnet om at KrF-statsråden må brenne i helvete, men presiserer at utsagnet gir hun for egen regning.

- Så må jeg heller få drapstrusler for det jeg sier. Men altså er folk nå først og fremst veldig sinte, sier Stang.

Nesten alle de ansatte ved Oslo-kontoret hadde møtt på arbeidsplassen for å høre avgjørelsen på konsesjonssøknaden direkte. De fleste hadde regnet med at P4 ville få fortsette med å lage radio. Etter at resultatet ble kjent, har frustrasjonen og stemning av tomhet bredt seg i lokalene.

Anne Røkenes er salgssjef i P4, en avdeling som representerer en firedel av de ansatte. Hun forstår ikke hva kulturministeren og KrF vil med avgjørelsen som innebærer at P4 må legges ned.

- Hvorfor skal de fjerne noe som folk er glad i? P4 har flere lyttere enn det KrF har velgere, daglig hører omtrent 1,1 millioner nordmenn på oss, sier salgssjefen.

Den siste tiden har til og med tallene over daglige lyttere beveget seg litt oppover, fra stabile 27 prosent og opp mot 28 prosent.

Røkenes forteller at mange av kundene deres, annonsørene, umiddelbart begynte å ringe inn sympatierklæringer da avgjørelsen fra Kulturdepartementet ble kjent.

- Nå blir det bare et vakuum framover. Jeg har jobbet i flere andre medier og kan bare si at her i P4 er det fantastisk miljø. Det er ingen skiller mellom de ulike gruppene i bedriften, sier hun, usikker på hva som vil skje framover.

P4 mistet konsesjonen - følg saken:

Til toppen