P4 direkte på Internett

P4 sender fra og med i dag også på Internett.

P4 sender fra og med i dag også på Internett.

Tidligere har Radio 1 i Oslo lagt ut sine sendinger på Internett. Sendingene har vel 20 sekunders forsinkelse fra de går i radio til de kommer på nettet. Dagsnytt har vært ute på nettet med sendinger siden 9. desember.

Nå følger P4 som legger ut alle sine sendinger på Internett i en prøveperiode etter interne tester. Siden tidlig i 1995 har P4 lagt ut sine nyhetssendinger med lyd og tekst. Siden i vår har P4 lagt ut ulike tester av direkte prøvesendinger uten at denne tjenesten ble markedsført. Ifølge en pressemelding går P4 over i en ny fase nå med mer omfattende prøver. Nå kan alle sendingene høres på Internett i Real Audio, hver dag, hele døgnet.

- Vi har hatt gode tilbakemeldinger fra blant annet utlandet der studenter har hatt anledning til å høre på nyhetssendingene våre, sier Christian Langvatn i P4 Internett til digi:media.

- Vi vil prøve ut Real Audio på ulike måter, og kommer blant annet over nyttår med nyhetssendinger i 28.8 kvalitet mot dagens 14.4. Vi kommer også etter hvert med Real Audio i stereo, og i ISDN-format, som sikrer en svært god kvalitet tilnærmet FM, sier han.

Dermed kan alle som er knyttet til Internett - hvor som helst i verden - lytte til P4s sendinger hvis de skulle ønske det.

Til toppen