RESULTATERFINANS

P4 erter på seg børsen

Oslo Børs er ikke spesielt fornøyd med Svein Larsens forklaring om sitt eget innsidesalg, og Endre Røsjøs innsidekjøp kort tid før resultatfremleggelsen blir gjenstand for undersøkelser.

Jørgen Christiansen
27. nov. 1998 - 14:03

- Oslo Børs setter meget liten pris på Svein Larsens uttalelser til Dagsrevyen torsdag kveld. Vi vil selvfølgelig se nærmere på Larsens aksjesalg tirsdag, sier informasjonsdirektør Bernt Bangstad ved Oslo Børs.

Tidligere redaktør Svein Larsen i P4 gav i intervju med Dagsrevyen inntrykk av at Oslo Børs hadde renvasket ham for beskyldninger om innsidehandel da Larsen på tirsdag solgte en større aksjepost vel vitende om at styret i selskapet hadde til behandling et forslag om nedskrivninger i regnskapet. Larsen har forsvart seg med at aksjesalget kom som følge av en salgsordre som ble lagt inn allerede 27. oktober.

Larsen begrunnet "renvaskelsen" med et brev som Oslo Børs sendte til P4 etter et oppslag i Dagbladet torsdag. Ifølge Oslo Børs var brevet foranlediget av hva man mener er slett journalistisk håndverk i Dagbladet, og omhandlet ifølge Bernt Bangstad ikke Oslo Børs' vurdering av Larsens aksjesalg.

- Svein Larsens aksjesalg blir gjenstand for rutinemessige undersøkelser og vi har ikke indikert noen konklusjon på disse undersøkelsene, sier Bangstad.

Oslo Børs gjennomfører også en rutinemessig undersøkelse av tidligere styreformann Endre Røsjøs aksjekjøp to uker før resultatfremleggelsen for tredje kvartal.

- Aksjekjøpet har skjedd innenfor hva vi kaller en rød periode. Det er naturlig at vi ser på dette kjøpet i lys av børsens bestemmelser om handleforbud i perioden før resultatfremleggelser, sier Bangstad til digi.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.