JUSS OG SAMFUNN

P4 mangler DAB-konsesjon

Aktørene i det digitale radiomarkedet har tatt det for gitt at nå er alle de seks første konsesjonene gitt. Men P4 har ikke mottatt konsesjonen, selv om det er politisk vedtatt at de skal få en av de seks DAB-konsesjonene.

1. sep. 1999 - 12:27

Stortinget har vedtatt at av den første digitale radioblokken skal NRK ha fire sjettedeler, P4 én sjettedel og den siste sjettedelen skulle gå til en kommersiell aktør. I forrige uke ble denne siste konsesjonen delt ut til aktøren Radio 2 Digital. (Digitalradio eller DAB, står for Digital Audio Broadcast)

Det er Statens Medieforvaltning som tildeler konsesjonene, mens det er Kulturdepartementet som godkjenner konsesjonsvilkårene.

Men vilkårene mellom myndighetene og P4 er slett ikke lagt ennå.

Roy Kristiansen, avdelingsdirektør for medieavdelingen i Kulturdepartementet, henviser til Statens Medieforvaltning når digi.no spør hvorfor det har tatt så lang tid med denne konsesjonen.

- Har dere ingen innsigelser mot at dette tar så lang tid?

- Det er jo ikke videre gitt. Men hvis det drøyer for lenge, vil vi ta et initiativ overfor Statens Medieforvaltning, sier Kristiansen til digi.no.

Hos Statens Medieforvaltning innrømmer administrerende direktør Ivar Andenæs at P4 faktisk ikke har fått oversendt konsesjonen for digitalradio.

- Vel, Stortinget har bestemt at P4 skal ha den ene digitale kanalen, slik at det er egentlig konsesjonsvilkårene det står på. Både NRK og P4 er interessert i å utvide med en kanal ekstra, og det er sånne ting vi må prøve å få avtalefestet med P4. Vi skal ta initiativ til et møte med radiokanalen i nærmeste framtid for å fastsette konsesjonsvillkårene, sier Andenæs.

- Hvorfor har denne prosessen tatt så lang tid?

- Dette arbeidet har ikke vært prioritert, så vi har ikke diskutert eller hatt formelle drøftinger ennå, sier Andenæs. Han sier at det har vært viktigst å bli ferdig med tildelingen av den sjette og siste konsesjonen, før de nå skal gå inn i samtaler med

- Er det teoretisk mulig at P4 ikke får konsesjon i det hele tatt?

- Det er politisk vedtatt at de skal få konsesjon, så det er egentlig bare det å knytte en avtale som står igjen, sier han.

- Men hva skjer hvis dere ikke bli enige?

- He he, ja det kan du si... Jeg ser ikke noen grunn til at vi ikke skulle bli enige. Under hver omstendighet utløper P4s konsesjon om noen år, så hvis vi absolutt ikke kommer til enighet, må vi jo velge å ikke fornye denne, sier Andenæs.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.