FORBRUKERTEKNOLOGI

P4 selger musikk over nettet

Radiostasjonen P4 har opprettet en egen nettbutikk der de selger musikk.

5. aug. 2005 - 14:59

Radiostasjonen P4 har lansert det de mener er en av Norges største butikker for lovlig nedlasting av musikk over Internett. «Hundretusentals titler» er tilgjengelig.

Tjenesten har fått navnet P4 MusikkButikk og er ikke koplet til noen spesiell spiller.

Ifølge P4s format- og utviklingssjef Rune Hafskjær har tjenesten kun minimal registrering og helt sikker betaling. Man kan laste ned enkeltspor eller hele album.

P4 MusikkButikk er integrert med P4s avspiller for nettradio. Klikker man på et artistnavn kommer man rett til butikken.

P4 MusikkButikk drives i samarbeid med en av Nordens største innkjøpere og selgere av musikk, CDON.com. Selskapet har bygget og er ansvarlig for P4 MusikkButikk, kundeservice og avtaler med plateselskaper.

På nettsiden er det også mulig å gjennom CDON.com kjøpe fysiske kopier av musikk, filmer eller dataspill i hardcover tilsendt i posten.

Et lite forsøk viser at søketjenesten ikke er helt patent. Velger du «Bach» som tittel og «Klassisk» som kategori, får du opp, i tillegg Brandenburg-konserter og fiolinpartitaer, også pop/rock-tilbud som «Bachelor in Paradise» og «Bachelor Boys».

I likhet men tusener av andre musikkelskere er jeg dritlei det enfoldige alternativet «tittel» og «artist». Jeg vil ha «komponist», «utøver» og «verktittel».

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.