JUSS OG SAMFUNN

P4 skygger unna Global Money Games

Da børsspillet til Global Money Games gikk på luften 18. november, hadde allerede P4 et konkurrende konsept klar, hevder daglig leder Roy Hovdan i P4 Electric Farm. De vurderte seriøst å sette i gang et kommersielt spill med samarbeidspartnere, men dårlige prognoser ga radioselskapet kalde føtter.

Herman Berg
12. des. 1997 - 15:44

P4s administrerende direktør Svein Larsen opplyste til digi.no 5. november i år at de utviklet konsepter som dreide seg om børsrelaterte spill. Larsen sa at dette ble gjort i markedsføringsøyemed for å synliggjøre P4s kompetanse på webpublisering. Samtidig trodde ikke Larsen at Global Money Games´ funksjonalitet er så unik som det selskapet hevder.

Nå påstår daglig leder i P4 Electric Farm at de etterhvert kom langt nærmere en kommersiell lansering enn det de tidligere ga uttrykk for. Ifølge Hovdan ble det i etterkant av digi.nos samtale med Larsen foretatt undersøkelser i markedet, og man kontaktet samarbeidspartnere.

- Da Global Money Games gikk på luften seks dager på forskudd, hadde vi allerede greid å utvikle vårt spillkonsept. Vi foretok sonderinger i markedet og vurderte seriøst hvor mye det ville koste å ansette folk, skaffe til veie et kontor osv. Samtidig så vi på inntektspotensialet og konkluderte med at vi ikke ville hive oss utpå i denne omgang, sier han.

Hovdan mener at for P4s del rett og slett ikke var økonomisk forsvarlig å sette i gang et slikt prosjekt, selv ikke med pengesterke samarbeidspartnere. Hovdan vil ikke ut med hvem de har kontaktet..

- Men vi fikk bevist at det går an å lage et slikt spill i løpet av noen uker. Global Money Games påsto jo at det var så komplisert og spesielt og brukte over ett år på utviklingen, sier Hovdan, som imidlertid ikke har slått fra seg alle kommersielle planer rundt spillet sitt.

Mandag kommer det en ny versjon av P4 StockLink. I forbindelse med lanseringen offentliggjøres også det nye børsspillet - eksklusive den kommersielle faktoren. Det vil ligge inne som et gratisspill uten premier under StockLink-tjenesten, der børsinteresserte nettbrukere kan krysse av på en tippekupong.

- Hvis det dukker opp et interessant tilbud fra aktører, er det klart at vi vil vurdere det, sier Roy Hovdan.

digi.no har fått tilgang til en testversjon av spillet og også fått Global Money Games styreformann, Pål Atle Skjevengen til å ta en kjapp kikk. P4s spill er formet som en tippekupong med 12 utvalgte selskaper, der man kan krysse av på vinnere, tapere eller uendrede kurser og tippe hvordan det vil gå.

Skjervengen har disse kommentarene til P4s forsøk:

- Alle kan jo lage dårlige kopier av alt. Alle kan sette opp en tippekupong - i dette tilfellet blir det som å sammenligne en racerbil med en tråsykkel. Det krever kanskje en operatør én dag å lage en flat side med utvalgte selskaper der man kan tippe, mener han.

- Det vi tilbyr er et totalkonsept. Brandingen pluss anskaffelsen av samarbeidspartnere tar tid å bygge opp. Betalingsløsningen er et annet eksempel på noe som er spesielt hos oss. En tjeneste er ikke verdt fem flate øre hvis man ikke greier å bygge det kommersielle rundt det. Vi har vel brukt det siste halvannet året på akkurat det og fått et stort forsprang på eventuelle konkurrenter, hevder Skjervengen.

- Men er det ikke slik at dere har hevdet å ha en unik funksjonalitet spå Global Stock Games?

- Jeg er ikke så veldig kyndig på området. Men kanskje det mest spesielle med det tekniske hos oss er at vi har tung grafikk som kan lastes ned hurtig, sier Skjervengen til digi.no. Han er overbevist om at den dagen Global Money Games begynner å tjene penger, vil det være flere som vil prøve å kopiere Global Stock Games.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.