P4 tapte konsesjonen

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland tar fra P4 konsesjonen for å drive riksdekkende, reklamefinansiert radio.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland tar fra P4 konsesjonen for å drive riksdekkende, reklamefinansiert radio.

Kanal4 er tildelt konsesjonen for å drive riksdekkende reklamefinansiert radio de neste ti årene. P4, som har hatt konsesjonen siden 1994, tapte dermed kampen om fornyet konsesjon fra 1. januar 2004.

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland (KrF) sier at hun tror Kanal4 kan gi et bedre tilbud til større deler av befolkningen enn det P4 kan.

- Kanal4 vant konkurransen fordi de hadde den mest forpliktende søknaden og den mest detaljerte, sier hun.

Da den nye konsesjonen ble presentert fredag ettermiddag måtte Svarstad Haugland svare på flere spørsmål om P4 mister konsesjonen på grunn av måten de har drevet radio på.

- Jeg vil ikke være noen dommer for P4. Jeg ser mot fremtiden. Jeg har ikke tildelt frekvensen til Kanal4 på grunnlag av hva P4 gjør i dag, sier kulturministeren.

På spørsmål om hva dette vil bety for aksjonærene i P4, svarte Valgerd Svarstad Haugland at myndighetene ikke kan ta slike hensyn.

- P4 har selv valgt å være et børsnotert selskap, sier hun.

Kulturministeren fremhever at det var seks gode søkere og mener dette viser styrke i det norske mediemiljøet.

- Dette er ikke et signal om at søknaden fra P4 var dårligere, men at Kanal4 var bedre, sier hun.

Administrerende direktør Rune Brynhildsen i P4 mener beslutningen til kulturminister Valgerd Svarstad Haugland er hjerterå.

- Her har man lagt ned 100 arbeidsplasser ved et enkelt vedtak. Dette er galt, hjerterått og veldig leit. Kulturministeren har falt for et skittent spill i regi av kristenfolket og tidligere P4-sjefer, sier Brynhildsen til sin egen kanal.

I likhet med P4 vil også Kanal 4 Norge ha sitt hovedkontor på Lillehammer.

P4 mistet konsesjonen - følg saken:

Til toppen