JUSS OG SAMFUNN

P4 utfordrer Global Money Games

Administrerende direktør Svein Larsen i P4 Radio Hele Norge bekrefter overfor digi.no at selskapet er i gang med å produsere spillkonsepter som kan konkurrere med Global Money Games. Han hevder imidlertid at dette har skjedd uavhengig av aksjonær Endré Røsjøs ønsker.

Herman Berg
5. nov. 1997 - 17:55

Dagens Næringsliv avslørte i dag at den hemmelige, britiske investoren som skulle skyte inn penger i Global Money Games (GMG), var den norske finansmannen Endré Røsjø. Røsjø har blant annet en større aksjeandel i P4 Radio Hele Norge (18 prosent) og mener, ifølge avisen, at GMG har løpt fra en avtale om kapitalutvidelse.

Samtidig opplyste han at P4 var i gang med samme type spill på Internett.

Røsjø bekrefter disse opplysningene på telefon fra London overfor digi.no:

- Da det ikke gikk med Global Money Games, hadde jeg samtaler med P4. De sa de kunne lage noe lignende i løpet av et par uker, og at det ikke ville koste særlig mer enn et par hundre tusen kroner. Det er produksjonsselskapet P4 Internett som er i gang med dette prosjektet. Ellers kan jeg som styremedlem ikke si så mye om saken, siden P4 er børsnotert, sier Røsjø og henviser til P4 Internett.

Daglig leder Roy Hovdan i P4 Internett var ikke å få tak i, men administrerende direktør Svein Larsen i radioselskapet var lettere tilgjengelig:

- Jeg kan bekrefte at vi ser på noen konsepter på Internett som dreier seg om børsrelaterte spill, sier han.

- Jeg har ikke god nok kunnskap til selv å vurdere det tekniske ved Global Money Games. Men utifra det selskapet har kommunisert til markedet så langt, kan jeg vanskelig se hva som gjør funksjonaliteten deres eventuelt så unik, sier han.

Larsen sier til digi.no at P4 har satt seg ned for å diskutere utviklingen av slike spillkonsepter uavhengig av aksjonær og styremedlem Endré Røsjø.

- Dette har ikke skjedd som en følge av henvendelser fra Røsjø. Jeg var faktisk ikke klar over at han involvert i Global Money Games før helt nylig. Vi i P4 gjør denne utviklingen først og fremst for å synliggjøre vår kompetanse på området for web-publisering; det er altså en ren marketingsak. Vi får se hva det fører til, sier han og mener at det ikke er noe hokus-pokus å fremstille disse spillene.

- P4 Internett er i gang med arbeidet og skal levere noen konsepter om kort tid. Vi mener det verken vil ta lang tid eller være spesielt dyrt å utvikle konseptene, sier Larsen og forklarer at de også har vurdert de juridiske aspektene ved børsspill på nettet. Han vil ikke svare på om de vurderer å flytte utenlands slik GMG gjorde med sitt datterselskap Global Stock Games for å unngå konflikter med norske myndigheter.

- Vi beveger oss på samme området som de andre. Det dreier seg om kunnskapsspill i forhold til utviklingen på børser rundt omkring. Kursoppganger og kursnedganger er jo offentlig informasjon, så jeg ser ikke de store problemene med å benytte denne informasjonen.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.