BEDRIFTSTEKNOLOGI

På egne ben i Danmark

Superoffice kutter ut samarbeidet med Santech Micro Group i Danmark og oppretter eget distribusjonsorgan i Danmark. Samtidig har selskapet rettet en emisjon mot sine nye danske medarbeidere på totalt 21.180 aksjer.

Eirik Flaa
16. juni 1997 - 16:48

Superoffice har samlet en håndfull personer fra sine detaljister i Danmark for å sette sammen en egen distribusjonsorganisasjon i Danmark. Den nye organisasjonen vil ta over jobben som tidligere ble utført av Santech Micro Group (SMG) i Danmark .

- Med den formen SMG har idag føler vi ikke at det er riktig å bruke dem som distributør. SMG driver med mye forskjellig, og kan ikke være så dedikert på våre produkter som det vi ønsker, sier administrerende direktør i Superoffice, Gisle Jentoft, til digi. Han understreker imidlertid at avgjørelsen om å droppe SMG ble tatt i samråd med selskapet.

- SMG var enig i avgjørelsen. Vi har fortsatt et godt forhold til selskapet, sier Jentoft

SMG på sin side synes ikke det var et stort tap å miste Superoffice.

- Omsetningen av Superoffice i Danmark ville bli rundet ned til null i et hvilket som helst selskap. Jeg tror begge selskaper er fornøyd med denne løsningen, sier sjefen for programvarevirksomheten i Santech, Gunnar Hellerslien, til digi.

I forbindelse med opprettingen av den nye distribusjonsmodellen, har generalforsamlingen i Santech også vedtatt å gjennomføre en rettet emisjon på 21.180 aksjer. Aksjene vil bli solgt for én krone per stykk, men markedsverdien ligger rundt 25 kroner.

- Emisjonen er gjennomført for å skape incentiver for de ansatte, sier Jentoft som ikke vil si noe konkret om forventningene til det nye danske datterselskapet.

- Jeg kan ikke si mer enn at vi forventer en positiv utvikling i regionen, sier Jentoft.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.