På fest med Macromedia Flash 5

Macromedia samlet FlasForward-deltakerne til fest, og bød på en dialog om Flash med en forhåndsvisning av Flash 5 til dessert.

Macromedia samlet FlasForward-deltakerne til fest, og bød på en dialog om Flash med en forhåndsvisning av Flash 5 til dessert.

Tirsdag kveld var Macromedia vertskap for en fest for deltagere ved FlashForward-messen. Gratis mat og drikke, bra band og en liten forsmak på hva Flash X (kodenavnet for Flash 5) bringer av nyheter.

Macromedia har blitt kjent for nøye å lytte til hva brukerne mener og ønsker når de utvikler programvare. Suksessen med Dreamweaver er et eksempel på dette.

Etter sniktitten spurte de publikum i salen: "hva ønsker du deg mest i neste versjon av Flash?"

Mange har klaget over tungvint skript-grensesnitt, og Macromedia kommer nok til å fikse litt på nettopp det, selv om de ikke viste frem akkurat denne delen på festen. Her er noe av det som ble vist:

  • Flere inspector-paletter i stedet for dialogbokser fra menyer. For eksempel trenger man ikke lenger å gå inn i en meny for å bruke Align-funksjonen. Paletter kan man sette sammen som man vil, som i Photoshop.
  • Penn-verktoy. Nå har man endelig penn-verktøy og redigerbare Bezier-kurver slik man har i Illustrator og andre vektorbaserte tegneprogrammer.
  • Movie Explorer. For å få bedre oversikt over alle elementer i filen, kan man se alt i en trestruktur. Denne er søkbar og man kan for eksempel velge å se alle elementer som inneholder fonten "arial". Så kan man velge alle disse og blant annet skifte font, velge ny farge eller hva man måtte ønske med alle elementene samtidig.
  • Personlig tilrettelegging av grensesnittet. Som i Dreamweaver, kan man lage sine egne menyer og legge til sin egen funksjonalitet. Dette gir mange muligheter for å effektivisere arbeidsprosessen.

Les mer om FlashForware2000 i San Francisco:


Adobe og Macromedia duellerte om Flash
Mange nye programmer lager Flash-animering

Til toppen