På jakt etter det intelligent frivole

Egentlig hadde jeg tenkt å kommentere på enten IT-krakket på børsen eller Microsoft-dommen i dag. Men så ble det liksom litt for mye for meg.

Egentlig hadde jeg tenkt å kommentere på enten IT-krakket på børsen eller Microsoft-dommen i dag. Men så ble det liksom litt for mye for meg.

Personlig har jeg nemlig hatt en ganske tøff uke. Jeg har flyttet (alltid stressende og MYE mer tidkrevende enn man tror), hatt en haug med deadlines, sykdom i familien, bortreist mann og nyoperert sønn. På toppen av det hele krasjet jeg bilen min i dag.

Når jeg satte meg foran maskinen, var jeg derfor lett å lede ut i fristelse. Og siden den eneste måten å bli kvitt fristelse på er å gi etter for den, lot jeg rett og slett være å stritte imot.

Jeg vet ikke om det er fordi jeg er en flink nettjeger eller fordi de høyere makter mente jeg fortjente litt trøst. Uansett fant jeg noe ganske fort, som ikke bare var løssluppent men til og med "intelligent" frivolt.

Nettstedet det gjelder heter Comics 1 - Fine Arts 0.

Dette er et online "album" som sammenligner nøkkel-kunstverker med tegneserier som behandler samme (?) motiv. Tilsynelatende tiltet sterkt i tegneseriens favør - men dette er satire med mange fasetter.

Jeg vet ikke om du selv foretrekker kunst eller tegneserier (selv er jeg faktisk ganske glad i begge deler). Men egentlig spiller det selvfølgelig ingen rolle. For det er selve kontrasten og sammenstillingen av de to som går opp i en høyere enhet.

Hadde jeg følt meg seriøst anlagt i kveld, skulle jeg sagt at nettstedet (som for øvrig er svært så lekkert og stilsikkert designet) faktisk kommenterer ganske så bitende til både den klassiske malerkunsten og den politisk korrekte holdningen om at voksen-tegneserier er den refsende underklassens medium.

Men siden jeg ikke vet om jeg orker dette heller, nøyer jeg meg med å si at det er mange fine pupper her - enten du foretrekker Mirò eller Manga.

Det hender at det er nok.

Til toppen