FORBRUKERTEKNOLOGI

På kino med Google

Google har utvidet søketjenesten slik at det nå er enklere å søke etter omtaler og kinovisninger av film.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
24. feb. 2005 - 10:31

Ved å legge til operatoren "movie:" i starten av søketeksten i Google, kan brukeren nå få laget en oversikt over omtaler og kritikker av filmen brukeren søker etter.

For eksempel:

"movie: pirates" gir en oversikt over omtaler av filmer med enten ordet "pirates" i tittelen, eller hvor ordet er brukt i en omtale eller er et av stikkordene for filmen. Omtalene er organisert på en egen side for hver film. Der er det også inkludert lenker til andre ressurser, blant annet ved Internet Movie Database (IMDb)

For filmer som fortsatt går på kino i USA, ser det ut til at brukeren først må velge oppholdssted (i USA), før omtalene vises. Dette gjelder dog bare hvis filmtittelen oppgis nøyaktig. Vises filmen fortsatt på kino i USA, gis det en oversikt over forestillingene som vises i nærheten av der brukeren befinner seg.

For eksempel:

"movie: The Incredibles" viser at filmen vises ved to ulike kinoer i San Jose og Milpitas når oppholdsstedet er Mountain View i California (altså midt i Silicon Valley).

Skriver man i stedet:

"movie: Mountain View, CA", vises forestillingene på mange av kinoene i denne byen.

Google Showtime, som den nye kinoforestillingstjenesten kalles, er i hvert fall foreløpig bare tilpasset amerikanske brukere. Det er også mulig å benytte tjenesten ved å sende en SMS.

Google er dog ikke først ute med å tilby dette - også nevnte IMDb tilbyr en tilsvarende tjeneste. Det samme gjør Yahoo.

Mer informasjon om Google Movie og Showtime finnes på denne siden.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.