På tide å vise muskler

Fredag er siste frist for å melde seg på den prestisjetunge nordiske Internett-konkurransen SIME Awards. Svensker, finner og dansker har sendt mange bidrag, mens nordmennene har vært fullstendig fraværende.

Fredag er siste frist for å melde seg på den prestisjetunge nordiske Internett-konkurransen SIME Awards. Svensker, finner og dansker har sendt mange bidrag, mens nordmennene har vært fullstendig fraværende.

- Hvor er norske internettere? Hvor er norsk presse? Hvor er Norge?

Dete skrev Bente Sollid for digi.no under fjorårets SIME-arrangement i Stockholm. SIME er Skandinavias største Internett-konferanse, og prestisjetunge priser deles ut.

- Bare så synd at ikke flere fra Norge benytter sjansen til å hente idéer - og knytte nye kontakter her borte, skrev Sollid da.

Det kunne like gjerne vært skrevet i dag.

Årets SIME Awards holdes i juni, og førstkommende fredag er siste frist for påmeldinger og nominasjoner. Det tragiske er at INGEN norske påmeldinger har kommet inn. Ikke en eneste en.

Svenskene har mange, og danskene har mange. Danske Reboot (tilsvarende konkurranse, men kun for danske nettsteder) skriver til og med i en pressemelding på nettsidene sine at "nå har vi sjansen til å vise hva danske Internett-produksjoner duger til i skandinavisk sammenheng".

Emma Malmblad, som er ansvarlig for SIME Awards, synes det er merkelig at ingen nordmenn har vist sin interesse for arrangementet på noen som helst måte.

- Jag har inte ens fått et enda mejl från Norge, sier hun oppgitt.

Men fra de andre nordiske landene har henvendelsene strømmet på. Fra Sverige er det kommet inn 30 bidrag, fra Finland er det kommet 15 og fra Danmark er det kommet ti.

Malmblad regner med at det kommer rundt 1.200 besøkende til SIME-konferansen som avholdes for femte året på rad.

- Det har alltid vært dårlig norsk oppmøte. Hva skal vi gjøre for å få nordmennene med i år, pleier vi å si her i arrangementskomitéen?

Prisene som skal deles ut, har omtrent de samme kategoriene som norske Gulltaggen. SIME-juryen skal kåre beste innhold, beste design, beste kampanje, beste e-handelsløsning, beste tekniske løsning og mest innovative web-applikasjon.

Tidligere år er det kun svensker og finner som har vært prisvinnere. Men i fjor fikk faktisk norske Nettkirken juryens spesialpris, opplyser Malmblad.

Det koster 2.100 svenske kroner å nominere et nettsted, og man kan nominere så mange man vil. Et nettsted kan nomineres til alle kategoriene, dersom det er ønskelig. Nominasjoner til beste tekniske løsning er litt dyrere - det koster 3.300 kroner.

Mer om SIME finner du ved å følge pekerne under saken.

Til toppen