På tirsdag kommer det viktige sikkerhetsfikser

Både Microsoft og Adobe skal fjerne sårbarheter i produktene.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
5. juni 2009 - 11:25

Microsoft kommer rutinemessig med sikkerhetsoppdatering til selskapets produkter på tirsdag i neste uke. Denne gangen er det snakk om ti ulike oppdateringer til Windows og Office-produktene, som hver fjerner én eller flere sårbarheter.

Oppdateringen som ser ut til å være aller mest kritisk, uavhengig av hvilken versjon Windows man benytter, gjelder alle versjoner av Internet Explorer, fra og med 5.01. Microsoft har foreløpig ikke oppgitt hva problemet går ut på.

En rekke av sikkerhetsfiksene gjelder ulike sårbarheter i Windows, men det er lite sannsynlig at selskapet allerede nå har utarbeidet en løsning som fjerner DirectX-sårbarheten som ble oppdaget i slutten av mai. Denne sårbarheten utnyttes allerede av ondsinnede.

Det kommer også flere sikkerhetsoppdateringer til Microsofts Office-produkter. Disse skal være mest kritiske i forbindelse med Office 2000-produktene, men berører også de nyere utgavene, inkludert versjonene for Mac.

Microsoft har utgitt mer informasjon om de kommende sikkerhetsoppdateringene på denne siden.

Adobe meldte nylig at selskapet i stor grad vil kopiere Microsofts ordning med et fast tidspunkt for utgivelse av sikkerhetsfikser. I første omgang gjelder dette bare selskapets PDF-produkter, inkludert Acrobat. Faktisk har selskapet valgt å bruke den samme dagen i måneden som Microsoft til å utgi rutinemessige sikkerhetsoppdateringer, men vil gjøre dette bare hver tredje måned.

Denne rutinen etableres nå med en oppdatering i Adobe Reader og Acrobat-produktene, som altså kommer på tirsdag. Denne oppdateringen skal inkludere generelle sikkerhetsforbedringer til de nevnte produktene. Adobe har utgitt mer informasjon om dette i dette blogginnlegget.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.