Påbudt Palm gjør ranselen ti kg lettere

University of South Dakota vil erstatte oppslagsverk og oppslagstavler med mobil datakommunikasjon mot Palm. 1300 studenter er med på forsøket.

University of South Dakota er den første i USA som påbyr studentene å bruke Palm hånd-PC-er med mobil datakommunikasjon på universitetsområdet. Det er ikke snakk om fjernundervisning, men å tilrettelegge oppslagsverk, tekstbehandling og andre applikasjoner og hjelpemidler i et mer hensiktsmessig system med moderne teknologi - "tilpasset studentenes mobile livsstil".

Studentenes ryggsekker, som gjerne brukes til å bære over ti kilogram med bøker, antas å bli betydelig lettere når den samme informasjonen kan nås med en hånd-PC.

Palm har utarbeidet over 500 applikasjoner spesielt beregnet på utdanningsmarkedet. Hånd-PC-ene kan brukes til å ta notater, slå opp i ordbøker og andre oppslagsverk, tegne, samle data, lage grafer av statistikk og matematiske funksjoner, styre arbeidsflyt og så videre. Det legges også opp til interaktive spill, e-post og meldingsformidling.

En egen finansieringsordning gjør at universitetet dekker de fleste utgiftene ved ordningen, og studentene betaler sin del i fire beskjedne årlige avdrag.

Til toppen