Packard Bell gjør CD-brennere avleggs

Lanserer råskinn-PC for multimedia-brukere med DVD-brenner.

Lanserer råskinn-PC for multimedia-brukere med DVD-brenner.

Ifølge en pressemelding fra Packard Bell NEC har de lansert den første komplette datamaskinen med DVD-brenner til hjemmemarkedet. Denne maskinen er et resultat av en eksklusiv avtale mellom NEC og Pioneer.

Ifølge Rune Johansen, informasjons- og markedssjef i Packard Bell, vil denne maskinen være dødsstøtet for VHS-spillerene.

Et komplett system med DVD-brenner vil koste 20-25.000,- utifra hvilken konfigurasjon brukeren velger. I denne prisen ligger det en 733 MHz eller raskere prosessor, 128 MB RAM internminne, 20 GB eller større harddisk, skjerm, firewire-tilkobling (IEEE-1394), innebygget modem, nettverkskort og en komplett multimedialøsning.

- Vi ser at markedet for DV-kameraer er økende, men det har manglet totalløsninger som gjør det mulig å utnytte den nye filmteknologien skikkelig. Denne maskinen er vårt bidrag, skriver Johansen i pressemeldingen.

DVD-brennere har lenge vært ettertraktet av personer som benytter multimedia til det fulle, men løsningene har til nå vært for dyre, og standardene vært for mange, til at normale hjemmebrukere har tatt steget til den nye teknologien. Det er dette Packard Bell vil endre på.

En DVD-plate kan inneholde omtrent tolv ganger mer informasjon enn en CD-plate, og DVD-platene laget med Pioneers DVD-brenner skal ifølge pressemeldingen fungere i alle DVD-spillere på markedet.

Til toppen