Packard Bell med 64-bits hjemme-PC

NEC-eide Packard Bell lanserte denne uken selskapets mest avanserte PC for hjemmemarkedet, en Athlon 64-basert kraftmaskin.

NEC-eide Packard Bell lanserte denne uken selskapets mest avanserte PC for hjemmemarkedet, en Athlon 64-basert kraftmaskin.

Packard Bell tar sjansen og satser på AMDs 64-bits Athlon 64-prosessor i et produkt for konsumentmarkedet.

- Vi er blitt enige med Elkjøp om å forsøke dette. Det er et produkt for high-end-brukere som ønsker å investere for framtiden allerede i dag, sier produktsjef i NEC Computers Norden, Jan Harald Haugseth, til digi.no, fullt klar over at utvalget av 64-bits programvare for denne plattformen er svært begrenset.

    Les også:

Selv om flere Linux-distribusjoner leveres med 64-bits, dominerer også Windows i hjemmemarkedet, og noen Windows-utgave som kan utnytte 64-bits egenskapene til Athlon 64, ventes ikke før etter sommeren 2004.

Uansett er iXtreme 6205, som maskinen kalles, en kraftig maskin. Den er utstyrt med Athlon 64 3200+, 1024 MB minne og 200 GB harddisk. Grafikkløsningen er et ATI Radeon 9200-skjermkort med 256 MB minne. Med maskinen følger en 15-tommers LCD-skjerm, høyttalere og trådløs mus og tastatur.

- PC-bruken i norske hjem preges av redigering av bilder og video, samt spilling. Derfor må det stilles minst like høye krav til hastighet i hjemme-PC-er som til dem som står på norske arbeidsplasser, sier Niels Bjørling, administrerende direktør i NEC Computers Norden, i en pressemelding.

Haugseth sier at Packard Bell ikke opererer med noen veiledende pris på iXtreme 6205, men antar likevel at prisen fra forhandler vil ligge tett oppunder 20.000. Maskinen skal allerede være tilgjengelig i butikken.

I pressemeldingen skriver Nec Computers Nordic at selskapet snart vil lansere bærbare PC-er basert på Mobile AMD Athlon 64.

Til toppen