RESULTATERFINANS

Packard Bell NEC: 1000 må gå

Packard Bell NEC Incorporated møter skjerpede effektiviseringskrav fra sine japanske eiere. For å innfri målene om økt lønnsomhet må NECs USA-enhet trolig kutte over 1000 arbeidsplasser.

Øystein Kvistad
30. des. 1997 - 13:48

California-baserte Packard Bell NEC Inc. ventes å presentere en omfattende restruktureringsplan i januar - en plan som vil bety et bemanningskutt på vel 1000 av dagens stab på 6000 ansatte, melder Reuters som siterer den japanske dagsavisen Nihon Keizai Shimbun.

Det er de japanske eierne som har instruert Packard Bell NEC om å bedre kostnadsstyringen i bedriften, hevder avisen.

Japanernes amerikanske brohode har gått på betydelige tap det siste året som følge av en betydelig skarpere konkurranse innenfor PC-markedet i USA. Avisen siterer en anonym kilde i NEC som sier at den restruktureringsplanen Packard Bell NEC tidligere har skissert "ikke er tilstrekkelig".

Det amerikanske selskapet har bare i løpet av det siste året redusert arbeidsstokken fra 8000 til 6000.

Så sent som i forrige uke ga NEC beskjed om at selskapet ville sprøyte inn nesten 300 millioner yen i støtte til sitt amerikanske datterselskap. 20 prosent av beløpet skulle dekkes av franske Groupe Bull SA, som har 12,62 prosent av de stemmeberettigete aksjene i Packard Bell NEC. NECs visekonsernsjef Seijiro Yokoyama uttalte under pressekonferansen at NEC akter å øke sin stemmeberettigete eierandel fra 19,84 til 49 prosent.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.