RESULTATERFINANS

Packard Bell NEC avviser jobbkutt

Packard Bell NEC nekter for at over 1000 av bedriftens ansatte må gå, slik den japanske næringslivsavisen Nihon Keizai Shumbun har hevdet.

Øystein Kvistad
31. des. 1997 - 11:39

I følge avisen hadde Packard Bell NEC Inc. planlagt å presentere en omfattende restruktureringsplan i januar - en plan som ville innebære et bemanningskutt på vel 1000 av dagens stab på 6000 ansatte.

I meldingen het det videre at det var den japanske minoritetseieren NEC Corp. som hadde instruert californiaselskapet Packard Bell NEC om å bedre kostnadsstyringen i bedriften.

Påstandene om masseoppsigelser blir imidlertid avvist av en talskvinne i Packard Bell NEC i Sacramento. Til Reuters sier hun at selskapet ikke har noen planer om å sparke 1000 ansatte.

Hun bekrefter imidlertid at Packard Bell NEC ser seg om etter måter å bedre lønnsomheten på, slik at selskapet kan tjene penger i 1998, men hevder samtidig at det foreløpig ikke er fattet noen beslutning om hvordan man skal nå dette målet.

Packard Bell NEC har gått på betydelige tap det siste året som følge av en betydelig skarpere konkurranse innenfor PC-markedet i USA. Det amerikanske selskapet har bare i løpet av det siste året redusert arbeidsstokken fra 8000 til 6000.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.